"PONOS KRAJINE" PREKRAJA ISTORIJU: Borac ide po prve konferencijske bodove u gostima

O. M.

24. 10. 2024. u 12:36

FUDBALERI Borca iz Banja Luke svoju evropsku avanturu nastavljaju ovog četvrtka gostovanjem Apoelu na Kipru. Utakmica se igra u okviru drugog kola Lige konferencija od 18.45.

ПОНОС КРАЈИНЕ ПРЕКРАЈА ИСТОРИЈУ: Борац иде по прве конференцијске бодове у гостима

Foto: Profimedia

Banjalučani su u prvom kolu odigrali nerešeno 1:1 na svom terenu protiv Panatinaikosa, dok je APOEL isti rezultat ostvario na gostovanju Šamrok roversima.

Nakon remija sa Šamrok roversima, Kiprani su osvojili tri boda iz svoje dve naredne domaće utakmice, a poslednji put su savladali Omoniju Aradipu sa 5:0. Bio je to idealan početak za novog trenera Manola Himenesa koji je ekipu preuzeo od zemljaka Davida Galjega.

Ta pobeda je došla na domaćem terenu, a APOEL je pobedio u pet od svojih šest mečeva u Ligi konferencija ovde, uz jedan poraz koji je došao baš u poslednjem meču. 

Banjalučki Borac je za vikend pobedio Željezničara iz Sarajeva sa 1:0 i tako izbio na drugo mesto bosanske Premijer lige, s bodom ispred Željinog gradskog rivala Sarajeva, ali iza mostarskog Zrinjskog koji ima tri boda više. Sve tri ekipe imaju utakmicu manje i jasno je da u ovom trouglu treba tražiti novog prvaka susedne nam zemlje.

"Crveno-plavi" su izgubili bodove samo jednom u poslednjih šest utakmica, bio je to remi sa Panatinaikosom, dok su četiri puta u tom periodu uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom, što bi trebalo da im uliva samopouzdanje uoči ovog gostovanja.

Rekord Borca u Ligi konferencija u gostima ne uliva optimizam, jer su poraženi sva tri puta van Banjaluke, a u dva od tih navrata nisu postigli gol. Izabranici Mladena Žižovića će se stoga truditi da prekroje istoriju ovde, a u korist im ide što su neporaženi na poslednja četiri gostovanja u svim takmičenjima, računajući i 0:0 protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope. Ako su uspevali da ostanu neporaženi u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, nema razloga da im to ne uspe i u trećem, najslabijem.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,03)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI SE NA SVETU PETKU POSTI? U nedelju je crveno slovo