NEMOGUĆA MISIJA ZA GOSTE: "Sveci" su praktično nepobedivi na "Parku prinčeva"

O. M.

22. 10. 2024. u 10:47

PSŽ će ugostiti PSV Ajndhoven na "Parku prinčeva" (21.00) u utakmici trećeg kola Lige šampiona.

НЕМОГУЋА МИСИЈА ЗА ГОСТЕ: Свеци су практично непобедиви на Парку принчева

Foto: Profimedia

PSŽ je ove sezone započeo život bez Kilijana Mbapea koji je letos pojačao Real Madrid u jednom od najznačajnijih transfera 21. veka pošto je u pitanju najbolji fudbaler današnjice.

Bez njega Parižani se solidno snalaze u francuskoj Ligi 1, gde su neporaženi posle osam kola sa skorom od šest pobeda i dva remija, ali im u Ligi šampiona ipak ne ide tako dobro. Tačnije, u treće kolo ulaze posle poraza 0:2 od Arsenala, dok su u prvom kolu na jedvite jade, minimalnim rezultatom savladali Đironu, autogolom Gazanige u 90. minutu.

Uprkos mešovitim rezultatima u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju, rezultati PSŽ-a na domaćem terenu su neosporni. Naime, izuzev kraće krize u kasnom aprilu i početkom maja ove godine kada su sakupili tri poraza od kojih dva u Ligi šampiona - od Barselone i Borusije iz Dortmunda - "sveci" su praktično nepobedivi na "Parku prinčeva" više od godinu dana.

A taj poraz od Borusije iz Dortmunda bio je jedini u grupnoj fazi Lige šampiona od poslednjih 37 utakmica ove faze elitnog evropskog klupskog takmičenja, uz 29 pobeda i sedam remija.

Poslednji put PSŽ je propustio da postigne gol u domaćoj utakmici Lige šampiona u oktobru 2015. godine protiv Real Madrida. Ova dugogodišnja dominacija na "Parku prinčeva" glavni je adut u naporima kluba da se vrati u vrh evropske elite.

S druge strane, PSV Ajndhoven dolazi u Pariz u još boljoj domaćoj formi od svojih protivnika, sa besprekornim učinkom u holandskoj Erediviziji. Pod vođstvom trenera Petera Boša, PSV je slavio posle svih devet ligaških utakmica, uključujući i tesnu pobedu od 2:1 protiv AZ Alkmara u poslednjem kolu. Ovaj niz pobeda samo je nastavak prošle sezone, koju je PSV zamalo završio bez poraza - izgubio je samo na gostovanju NEC Nijmegenu kada je već bilo jasno da su preoteli titulu tada vladajućem šampionu Fejenordu.

Ipak, u Ligi šampiona učinak PSV-a je daleko od idealnog. U prvom kolu su izgubili od Juventusa sa 3:1, u utakmici u kojoj su počasni pogodak postigli u dubokoj nadoknadi vremena, dok su u drugom kolu kod kuće odigrali samo 1:1 protiv Sportinga kada su primili gol pet minuta pre kraja i tako ostali bez celog plena koji su verovatno zaslužili po svemu prikazanom na terenu.

Time su sebi znatno otežali put do nokaut-faze, jer im je pod hitno potrebna neka pobeda kako bi ostali u trci bar za preliminarnu rundu, odnosno šesnaestinu finala.

Istorijski gledano, šanse PSV-a nisu velike. Holandski tim je imao loš učinak u Francuskoj, pobedivši samo dva puta u poslednjih 18 evropskih gostovanja uz sedam poraza i devet remija. Njihova poslednja pobeda na francuskom tlu datira iz septembra 2006. godine.

Ništa bolja situacija za "crveno-bele" nije ni kada se gleda opšti učinak na gostujućim terenima u Ligi šampiona, gde su u prethodnih 18 mečeva grupne (sada ligaške) faze ostvarili samo jedan trijumf, uz 12 poraza i pet remija.

Sve to ukazuje da će Holanđani imati težak posao da se makar neporaženi vrate iz Grada svetlosti, a kada se tome doda da Boš neće moći da računa na čak šestoricu prvotimaca, misija postaje još manje moguća.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&PG1 (kvota 1,53)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATNA APLIKACIJA ZNAM MAJSTORA JE TU! Revolucionarno rešenje za sve vrste popravki