FONSEKA NE VOLI SRBE: Milan bez Pavlovića i Jovića juri prvu pobedu u Ligi šampiona

O. M.

22. 10. 2024. u 08:15

MILAN dočekuje ekipu Klub Briža u jednoj od prvih utakmica trećeg kola Lige šampiona. Utakmica je na programu od 18.45 na stadionu "San Siro".

ФОНСЕКА НЕ ВОЛИ СРБЕ: Милан без Павловића и Јовића јури прву победу у Лиги шампиона

Foto: Profimedia

Milan je loše počeo Ligu šampiona, upisavši dva poraza iako se kao olakšavajuća okolnost za izabranike Paola Fonseke može uzeti jačina protivnika, naime "rosoneri" su se u prvom kolu sastali sa Liverpulom, a u drugom sa Bajerom iz Leverkuzena.

S druge strane, Briž ima polovičan učinak - u prvom kolu je izgubio na svom terenu od Borusije iz Dortmunda, a u revanšu je pobedio kao gost Šturm u Gracu.

Što se tiče domaćih takmičenja, Milan se nakon dosta slabog starta sezone i nekoliko razočaravajućih rezultata "podigao" u poslednje vreme, vezavši tri pobede za vreme septembra koje su ga izdigle u vrh tabele i vratile ga u borbu za titulu. Međutim, priliku da se približi na minus dva vodećem Napoliju propustio je pred reprezentativnu pauzu kada je poražen od Fiorentine na "Artemio Frankiju" (1:2).

Ono što je posebno razočaravajuće kod tog poraza je to da su "rosoneri" promašili dva jedanaesterca, kao i to da je crveni karton zaradio Teo Ernandez koji je jedan od najboljih levih bekova na svetu i u rosteru italijanskog velikana ne postoji adekvatna zamena za njega.

Ti promašeni jedanaesterci su iznervirali Fonseku koji je nakon meča izjavio da će ih od sada izvoditi Pulišić i da nema više dogovora između igrača o tome ko će pucati kazneni udarac.

Portugalac je bio pod velikim pritiskom nakon slabog starta sezone, ali sada je pronašao dobitnu formulu i njegovi izabranici igraju sve bolje u Seriji A. Malo je verovatno da će skoro menjati formaciju i ekipu, što je loša vest za reprezentativce Srbije Strahinju Pavlovića i Luku Jovića, mada za ovog drugog to ne svakako ne važi kad je reč o Ligi šampiona jer nije ni regstrovan za ovo takmičenje.

Srpski duo je na početku kamapnje bio u startnoj postavi, doduše Pavlović je dosta duže trajao od Jovića koji je bio prvi napadač samo jedan meč, međutim sada su obojica "ispali" iz rotacije i moraju vredno da rade na treninzima kako bi pokazali Fonseki da može ozbiljno da računa na njih.

S druge strane, Klub Briž je posle lošeg starta sezone (tri poraza i remi u prve četiri utakmice) došao do daha sredinom avgusta i vezao četiri pobede, ali su usledili vezani porazi od Dortmunda i od Genta u prvenstvu. Međutim, od tada, a prošlo je tačno mesec dana, opet su u seriji od četiri utakmice bez poraza. Uspeli su da ostanu neporaženi i protiv Rojal Uniona koji ih je pobedio na startu sezone u Superkupu.

Briž se vratio neporažen sa pet poslednjih gostovanja, upisavši četiri pobede i remi. Imaju solidan skor sa Milanom u gostima, uključujući i jednu pobedu i to u poslednjem međusobnom susretu, iako je to bilo sada već davne 2003. godine u grupnoj fazi, kada je Milan osvojio grupu pre nego što je ispao u legendarnom četvrtfinalu od Deportivo La Korunje koja je u revanšu nadoknadila 1:4 iz prvog meča.

Verujemo da je vreme da Milan upiše prvu pobedu u Ligi šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji