SRBIN TRAŽI PRVENAC U LIGI ŠAMPIONA: "Boginju provincije" bi pobeda znatno približila nokaut fazi takmičenja

V.M.

23. 10. 2024. u 07:20

U okviru grupne faze Lige šampiona gledaćemo obračun između Atalante i Seltika koji se sastaju na "Gevis stadionu" u Bergamu od 21.00.

СРБИН ТРАЖИ ПРВЕНАЦ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Богињу провинције би победа знатно приближила нокаут фази такмичења

Profimedia

Nakon promenljive forme na startu sezone i nekoliko razočaravajućih rezultata, deluje da je Atalanta uhvatila zalet i današnji meč dočekuje u seriji od tri vezane pobede u svim takmičenjima.

Dve od njih ostvarene su u prvenstvu, protiv Đenove i Venecije, dok je jedna od njih bila u Ligi šampiona kada je "boginja provincije" početkom oktobra bila ubedljiva protiv Šahtjora iz Donjecka (3:0).

Pored pobede nad Ukrajincima, Atalanta je remizirala sa Arsenalom na startu najjačeg evropskog takmičenja, tako da igra veoma dobro na svom povratku u Ligu šampiona i novi trijumf na večerašnjem susret bi je znatno približio plasmanu u nokaut fazu, a takođe i održao u borbi za prvih osam mesta na tabeli.

Tih prviih osam pozicija su veoma bitne zbog novog sistema takmičenja, naime prvih osam se plasira direktno u osminu finala, dok ekipe koje se nađu između devetog i dvadeset i četvrtog mesta nastupaju u "plej-of" fazi ili ti šesanestini finala.

Svoj prvenac u Ligi šampiona večera će tražiti srpski reprezentativac Lazar Samardžić koji je letos pojačao "boginju provincije" iz Udinezea.

Gasperini veruje sjajnom prednjem vezisti koji se svaki meč nađe na terenu, par puta je čak kretao i od prvog minuta i jasno je da će biti veliko pojačanje za klub iz Bergama.

Sa druge strane, ekipa Seltika je Ligu šampiona započela pobedom nad Slovanom iz Bratislave (5:1), ali nakon toga je usledio katastrofalan poraz protiv Borusije iz Dortmunda na "Vestfalenu" (1:7) koji je momentalno "prizemljio" ambicije kluba u najjačem evropskom takmičenju.

Škotski velikan pod trenerskom palicom Brendana Rodžersa igra napadački, atraktivan fudbal što mu se umelo obiti o glavu u evropskim takmičenjima u prošlosti, ali ne deluje kao da će iskusni menadžer menjati svoju fudbalsku filozofiju i zbog toga večeras možemo očekivati veoma zanimljiv meč.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Rendžers ove sezone nije na nivou Seltika koju mu nakon osam odigranih kola beži šest bodova, mada se u borbu za titulu u Premijeršipu možda umeša Aberdin koji je za vikend remizirao sa "zeleno-belima" na "Seltik parku" i tako održao korak za braniocem titule sa kojim je izjednačem po broju osvojenih bodova.

Ako pogledamo izostanke, znatno veće probleme ima Atalanta koja je bez Skalvinija, Skamake, Toloija i Brešaninija, dok će kod gostiju meč propustiti samo Tejlor.

Domaćini su napadački raspoloženi ove sezone, postižu veliki broj golova, a takav fudbal igra i Seltik, tako da očekujemo meč sa dosta pogodaka na "Gevis stadionu", a uz njih dodajemo "keca" na Atalantu koju bi pobeda znatno približila nokaut fazi takmičenja.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO NAS JE TOTALNO POREMETILO: Kapiten crveno-belih razočaran posle poraza od Monaka