VELIKI KORAK KA OSMINI FINALA: Emerije Vila je pravi hit Lige šampiona!

V.M.

22. 10. 2024. u 08:00

PRED punim tribinama "Vila parka" birmingemski "lavovi" će juriti treću uzastopnu pobedu u ovosezonskoj Ligi šampion kada budu ugostili Bolonju.

ВЕЛИКИ КОРАК КА ОСМИНИ ФИНАЛА: Емерије Вила је прави хит Лиге шампиона!

FOTO: Tanjug/AP

Birmingemski "lavovi" imaju sjajnu kampanju, pružaju odlične partije u domaćem prvenstvu i pogotovo Ligi šampiona i slobodno se može reći da polako vraćaju status jednog od najbitnijih i najboljih engleskih klubova.

Doživeli su samo jedan poraz do sada i to od Arsenala krajem avgusta, tako da današnji meč dočekuju u neverovatnoj seriji od devet mečeva bez poraza na kojima su upisali sedam pobeda uz samo dva remija.

Nakon reprezentativne pauze imali su neugodno gostovanje Fulama koje su položili sa najboljim ocenama slavivši s rezultatom 3:1, usput se popevši na četvrto mesto tabele Premijer lige i zaostaju samo četiri boda za vodećim Liverpulom.

Što se tiče Lige šampiona, nju igraju prvi put nakon 42 godine i fantastični su je započeli, mnogi su mislili da će im igranje najjačeg evropskog takmičenja biti preveliki teret, ali to se za sada ne pokazuje i "lavovi" nakon dva kola imaju šest bodova na svom saldu.

U prvom kolu su rutinski odneli tri boda iz Berna protiv Jang bojsa (3:0), dok su nakon toga u reprizi finala 1982. godine savladali Bajern na "Vila parku" pogotkom razigranog Džona Durana.

Trenutno su šesti na tabeli, a nova pobeda bi ih ne samo približila nokaut fazi, već i direktnom plasmanu u osminu finala u koju ide prvih osam na tabeli, dok ekipe od devetog do 16. mesta igraju plej-of fazu (šesnaestinu finala).

Sa druge strane, Bolonja je preko leta napravila veliku promenu, napustio ju je "mađioničar" Tijago Mota koji je preuzeo Juventus, a na njegovo mesto doveden je Vinčenco Italijano koji je prethodne dve sezone vodio Fiorentinu do uzastopnih finala Lige konferencija.

Pored Mote, veliki gubitak za goste bio je i odlazak Džošue Zirkzea koji je pojačao Junajted i na taj način napravljena je velika "rupa" u timu zbog uticaja talentovanog Holanđanina na fudbal koji su igrali "crveno-plavi" prošle sezone.

Očekivano ove beleže slabije rezultate, Italijana ne uspeva da pokrene ekipu kao Mota i nakon osam odigranih kola zauzimaju 13. mesto na tabeli.

Za vikend je Bolonja gostovala Đenovi i vodila s 2:0 nakon sat vremena igre, delovalo je da će odneti tri boda sa "Marasija", ali doživela je neobjašinj pad u završnici i četvrti meč zaredom ostala bez pobede (2:2).

"Crveno-plavi" debituju u Ligi šampiona ove sezone, ali ni tu im ne ide dobro i posle dva kola imaju jedan osvojen bod. Remizirali su sa Šahtjorom (0:0), dok ih je u prošlom kolu Liverpul savladao na "Enfildu" (0:2).

Izostanci više muče goste koji su bez Ebišera, Ndoja, Iling Džuniora i Erlića, dok će kod domaćina meč jedino propustiti rezervni golman Robin Olsen.

Kvalitet i momentum su na strani Vile koja sa tri boda može napraviti ogroman korak ka osmini finala i očekujemo da to i učini pred punim tribinama "Vila parka".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE DOBRO ZA CRVENO-BELE: DŽoel Bolomboj se povredio, uz pomoć saigrača napustio parket (VIDEO)