KONTE PRAVI ČUDA U NAPULJU: NJegova četa mora pobeđivati ovakve utakmica ako misli da se bori za titulu

V.M.

20. 10. 2024. u 09:20

U čuvenom italijanskom nedeljnom terminu od 12.30 fudbaleri Empolija će na "Karlo Kastelaniju" ugostiti Napoli.

КОНТЕ ПРАВИ ЧУДА У НАПУЉУ: Његова чета мора побеђивати овакве утакмица ако мисли да се бори за титулу

Foto: Profimedia

Nakon katastrofalne odbrane titule i jedne od najlošijih sezone u skorijoj istoriji, promene su bile preko potrebne u Napoliju i uprava ih je preko leta napravila.

Najbitnija je bila ona na klupi, doveden je Antonio Konte koji je poznat po svom sjajnom radu, što u italijanskom, što u međunarodnom fudbalu i tim dovođenjem je bilo jasno da domaćini žele da se vrate u borbu za titulu.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Što se tiče igračkog kadra, dovedeno je nekoliko kvalitetnih pojačanja, a za sada su se od njih najviše istakli Lukaku, Mektominej, Neres i Bonđorno koji su kombinovano plaćeni oko 130 miliona evra.

Na terenu to za sada izgleda dosta dobro, kampanja jeste otvorena ubedljivim porazom od Verone (0:3), ali nakon toga je Napoli zaigrao znatno bolje i na narednih šest utakmica je upisao pet pobeda uz remi sa jednim od glavnih rivala u borbi za Skudeto, Juventusom na "Alijanc stadionu" (0:0).

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

U prošlom kolu ugostio je Komo i nakon ujednačenog prvog poluvremena, "partenopei" su "dali gas" u drugom delu igre i rutinski su slavili rezultatom 3:1, a u listu strelaca su se upisali Mektominej, Lukaku i Neres.

Konte polako namešta ekipu, trostruki prvaci Italije izgledaju bolje iz nedelje u nedelju, a kako nemaju obaveze u Evropi i ostatak lige ne igra na visokom nivou, mogli bi da imaju ozbiljnu reč u borbi za titulu što i potvrđuje činjenica da su ovo kolo dočekali kao prvi na tabeli.

Sa druge strane, Empoli može biti prezadovoljan načinom na koji je započeo prvenstvo, osvojio je deset bodova za sada i zauzima više nego zadovoljavajuću desetu poziciju na tabeli.

Roberto D'Aversa radi sjajan posao od kada je preuzeo tim na leto i uprava je prezadovoljna rezulatima italijanskog stručnjaka.

Empoli je u prvih šest kola bio neporažen, međutim pred pauzu je bolji od njega posle preokreta bio Lacio koji mu je naneo prvi poraz na "Olimpiku" (1:2).

Danas očekujemo da "azuri" pruže dobar otpor Napoliju, međutim kvalitet je na strani gostiju koji moraju da pobeđuju ovakve utakmice ako misle da osvoje titulu i mi verujemo da će odneti tri boda sa "Karla Kastelanija".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SLAVNOM RUSU KRENULI DA ODSTRANE TESTIS! Andrej Rubljov hitno primljen u bolnicu, a na operacionom stolu...

SLAVNOM RUSU KRENULI DA ODSTRANE TESTIS! Andrej Rubljov hitno primljen u bolnicu, a na operacionom stolu...

Prevencija. Tako važna reč. Pregled iz predostrožnosti - termin koji se često upotrebljava. Ali... koliko ljudi, zapravo, takvim pregledima i pristupi kad i kako treba? Premalo, imajući u vidu u kakve sve kasnije zdravstvene tegobe može da se dospe. Andrej Rubljev, čuveni ruski teniser, poslednji je primer - koliko je važno na vreme potražiti pomoć, čak i kada simptoma baš i nema, ili su tek jedva primetni.

20. 10. 2024. u 14:01

SVI SU ME NAPUSTILI! Svetislav Pešić održao emotivnu, vanrednu konferenciju - bilo i smeha, umalo i suza (VIDEO)

"SVI SU ME NAPUSTILI!" Svetislav Pešić održao emotivnu, vanrednu konferenciju - bilo i smeha, umalo i suza (VIDEO)

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je nedavno da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim... desio se veliki preokret. Tim povodom, KSS je danas održao vanrednu konferenciju za štampu, koju ste mogli uživo da pratite uz portal "Novosti", a koja je bila izuzetno zanimljiva.

20. 10. 2024. u 13:02 >> 13:03

Komentari (0)

SLAVNOM RUSU KRENULI DA ODSTRANE TESTIS! Andrej Rubljov hitno primljen u bolnicu, a na operacionom stolu...