TRADICIJE SU TU DA BI SE RUŠILE: Borba za prvo mesto u Ligi D nacija se zahuktava

O. M.

10. 10. 2024. u 12:10

GIBRALTAR će dočekati San Marino na stadionu "Evropa point" u četvrtak, u svojoj drugoj utakmici UEFA Lige D u sezoni 2024/25.

ТРАДИЦИЈЕ СУ ТУ ДА БИ СЕ РУШИЛЕ: Борба за прво место у Лиги Д нација се захуктава

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su drugi u svojoj tročlanoj grupi sa jednim bodom nakon što su 8. septembra remizirali sa Lihtenštajnom 2:2, dok su gosti prvi sa tri boda posle pobede od 1:0 nad ekipom iz Kneževine.

Gibraltar je dva puta vodio protiv Lihtenštajna, ali nije uspeo da pobedi pošto je primio gol u 14. minutu nadoknade izgubljenog vremena u drugom poluvremenu. Da stvar bude još gora po izabranike Hulija Sezara Ribasa, promašili su i penal pri rezultatu 1:1.

Gibraltar je osvojio grupu D2 Lige nacija u sezoni 2020/21, koju su činile iste ove tri reprezentacije i tada su kod kuće odigrali nerešeno sa Lihtenštajnom, a San Marino su pobedili. To prvo mesto donelo im je plasman u C diviziju gde su bili ubedljivo poslednji u grupi sa Gruzijom, bugarskom i S. Makedonijom. Osvojili su samo jedan bod, protiv Bugara kod kuće. Kasnije su u baražu za ostanak u C diviziji upisali dva minimalna poraza od Litvanije i ispali nazad u najniži razred.

Za razliku od "tima 54", San Marini nikada nije igrao u C diviziji, ali se sada ukazala prilika za to. Nedavno su protiv Lihtenštajna upisali svoju prvu pobedu u takmičarskoj utakmici ikad i prvu uopšte posle 30 godina i na krilima tog trijumfa sada se nadaju da mogu do senzacionalnog prodora u viši razred.

Selektor "serenisime" Roberto Čevoli je na klupi samo šest utakmica, ali bi već danas mogao da postane najuspešniji selektor u istoriji "najstarije republike na svetu". Naime, on je do sada upisao po jednu pobedu i neodlučenu, dok trenutno najbolji u broju utakmica bez poraza je Đampaolo Maca koji je na 85 utakmica ostvario jednu pobedu i dva remija, uz 82 poraza.

Ipak, San Marino je u seriji od osam poraza u gostima, a na ukupno 101 gostovanju uspeli su da ostvare četiri remija.

Vezista La Fjorite Mateo Vitajoli mogao bi uskoro da postane prvi reprezentativac San Marina u "klubu sto", trenutno je na koti 96 i ako sve bude po planu, stoti meč odigraće u prvom kolu kvalifikacija za Mundijal 2026, na proleće sledeće godine.

Ovo će biti 16. utakmica San Marina u Ligi nacija, a ni u jednoj od dosadašnjih 15 nije se desilo da obe ekipe postignu pogodak. Pošto odavno ove dve ekipe nisu bile u boljoj formi, moguće je da će ta tradicija večeras biti prekinuta.


NAŠ TIP: GG (KVOTA 2,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NADAO SAM SE DA OVAJ DAN NIKAD NEĆE DOĆI: Federer poslao dirljivu poruku Nadalu (FOTO)