BOSANCI DVE GODINE BEZ POBEDE: Mađarima ni igrač više nije dovoljan

O. M.

14. 10. 2024. u 09:35

MAĐARSKA gostuje na "Bilinom polju" u Zenici. Utakmica se igra u okviru četvrtog kola A grupe Lige nacija.

БОСАНЦИ ДВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ПОБЕДЕ: Мађарима ни играч више није довољан

FOTO: EPA

Bosanci još traže prvu pobedu u elitnom razredu. Oni su i pre četiri godine igrali A ligu kada su ostvarili dva remija i četiri poraza i ispali u konkurenciji Italije, Holandije i Poljske. Ove godine opet su nabasali na Holandiju, ali su sada tu Nemačka i Mađarska. Do sada, izabranici Sergeja Barbareza imaju jedan bod, osvojen u drugom kolu na gostovanju u Mađarskoj.

U petak su izgubili ovde sa 2:1 od Nemačke, koja je već na poluvremenu imala dva gola prednosti. Rezultat je smanjio Edin Džeko u 70. minutu, ali se ispostavilo da je to bio samo počasni pogodak "bosanskog dijamanta".

Sa još tri utakmice do kraja, jasno je da će Bosna biti u direktnoj borbi sa Mađarskom kako bi izbegla automatsko ispadanje, dok će po svemu sudeći Holandija i Nemačka u četvrtfinale.

Pošto su izgubili osam od poslednjih devet utakmica, "zmajevi" ulaze u takmičenje u ponedeljak sa nadom da će ostvariti prvu pobedu od one nad Lihtenštajnom u oktobru 2022. godine, koju im je doneo tadašnji selektor Savo Milošević.

Devet utakmica su odigrali zmajevi od tada i uzeli samo jedan bod, pomenuti protiv Mađara. A kod kuće, statistika je još više poražavajuća - četiri vezana poraza, posle debakla protiv Portugala od 0:5, tri puta je bilo 1:2. 

Oni takođe traže svoju prvu pobedu nad Mađarskom nakon što nisu uspeli da pobede nijedan od prethodnih pet međusobnih susreta.

S druge strane, Mađarska je osvojila dva boda, pošto je kao domaćin odigrala nerešeno i sa Holandijom, dok je u gostima pretrpela katastrofalan poraz od Nemačke (0:5).

Pre Evropskog prvenstva, Mađarska je izgubila samo jednom u 16 ​​utakmica, boreći se sa Italijom za plasman u finale Lige nacija, ali je završila sa bodom zaostatka u svojoj grupi u kojoj su još bile Nemačka i Engleska.

A sada se nalaze u poziciji koja vodi u plej-of za opstanak. Ekipa Marka Rosija osvojila je bod na domaćem meču protiv Holandije u petak, ali su bili razočarani da su propustili tri boda jer su vodili do 83. minuta, a gol za izjednačenje primili su tri minuta nakon što je crveni karton dobio Virdžil van Dajk.

Uprkos toj prednosti, Mađarska nije mogla da spreči Densela Dumfrisa da postigne gol za izjednačenje i produži niz domaće ekipe bez pobede u Ligi nacija na četiri meča.

Pošto su pobedili samo u jednom od poslednjih šest utakmica, gosti u ponedeljak će očajnički želeti da osvoje maksimalan broj bodova na svom prvom gostovanju protiv Bosne od pobede sa 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. u septembru 2006. godine.

Klikni na link za NAŠ TIP: 3+ (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)