DOMAĆIN IGRA "TOPLO-HLADNO": Belami probudio uspavane "zmajeve"

O. M.

11. 10. 2024. u 09:55

ISLAND će ugostiti reprezentaciju Velsa ovog petka od 20.45 u okviru trećeg kola B4 grupe Lige nacija.

ДОМАЋИН ИГРА ТОПЛО-ХЛАДНО: Белами пробудио успаване змајеве

FOTO: Tanjug/AP

Vels je neporažen u prva dva kola, ali nema baš mnogo prostora za euforiju među navijačima, nakon što su njihovi ljubimci na startu osvojili bod u remiju bez golova protiv Turske kod kuće, da bi u drugom kolu osvojili tri boda na gostovanju Crnoj gori.

Mora se reći nezasluženo, jer su "hrabri sokolovi" zaslužili jedan, ako ne i sva tri boda, ali dotukao ih je blickrig odnosno dva gola u prva tri minuta utakmice koji su su postigli izabranici Krega Belamija.

Dok su "zmajevi" drugi u Ligi B Grupe 4 sa četiri boda iz dva meča, njihove islandske kolege su samo jedan bod i jedno mesto dalje na trećem mestu. 

islanđani su u prvom kolu savladali Crnu goru sa 2.0, čime su prekinuli niz od četiri remija u Ligi nacija, da bi u drugom kolu izgubili sa 3:1 u Turskoj.

Ekipa Agea Hareidea je bila nedosledna tokom većeg dela 2024. godine, naizmenično je pobeđivala i gubila u svakom od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, postigavši osam golova i primivši 10 u tom procesu. Taj "rolkoster" počeo je pobedom u polufinalu baraža za Euro 2024 nad Izraelom, a nastavila se porazom u finalu od Ukrajine.

Island je prva dva izdanja Lige nacija proveo u A diviziji, gde je pretrpeo svih deset poraza. U prvoj sezoni nisu uspali jer je A divizija proširena sa 12 na 16 ekipa, ako vas to buni. Prošle sezone u B diviziji nisu uspeli da iskoriste činjenicu da su se našli u grupi sa tri ekipe jer je UEfA sramnom odlukom banovala Rusiju, odigrali su četiri remija tako da im je pobeda protiv Crne gore bila prva u ovom takmičenju.

Sada im slede dve veoma teške utakmice, dočekuju Vels, pa Tursku u naredni četvrtak. Tradicija nije na njihovoj strani jer su Vels pobedili samo jednom, davne 1984. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Meksiku 1986. sa turskom imaju znatno bolji bilans, osam pobeda uz po tri poraza i remija.

Vels je obezbedio prijateljsku pobedu od 3:1 na domaćem terenu protiv Islanda u poslednjem susretu ove dve reprezentacije u martu 2014. godine i bez poraza je započeo svoju Ligu nacija 2024/25.

Belemijeva prva selektorska pobeda okončala je niz od četiri utakmice bez pobede Velsa, a predstavljala je i tek drugi trijumf koji su "zmajevi" zabeležili u gostima u poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima.Ako pobede danas, a Crna Gora ne izgubi od Turske, Velšani će preuzeti lidersku poziciju na tabeli. 

Sve tri utakmice koje su Island i Vels odigrali na Ostrvu završile su se tako što je samo jedna ekipa postizala golove.

NAŠ TIP: NG (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NEODOLJIVA PONUDA ZA EGZOTIČNU DESTINACIJU KOJA ODUZIMA DAH