SRBIN ZA ISTORIJU: Grčka nikada nije pobedila Englesku, a svi još pamte Bekamov slobodnjak za izjednačenje u 90. minutu

O. M.

10. 10. 2024. u 10:57

U trećem kolu Lige nacija Engleska dočekuje Grčku na Vembliju. Utakmica je na programu u četvrtak, od 20.45 časova.

СРБИН ЗА ИСТОРИЈУ: Грчка никада није победила Енглеску, а сви још памте Бекамов слободњак за изједначење у 90. минуту

Profimedia

Neočekivano, Grci su lideri ove grupe posle dva kola, jer su u susretima sa Finskom i Irskom ostvarili bolju gol-razliku nego Englezi, pošto su i jedni i drugi ostvarili pobede protiv Finske i Irske.

Dvostruki uzastopni finalista Evropskog prvenstva i bronzani sa prvog izdanja Lige nacija postepeno je kvario svoj plasman u Ligi A pa je od trećeg, preko devetog, stigao do pretposlednjeg, 15. mesta u prošloj sezoni, zbog čega je skliznuo u drugi razred.

Novu eru posle Gareta Sautgejta počela su "tri lava" pobedama od 2:0 protiv Irske i Finske. Irce su srušila dva bivša mlada reprezentativca ove zemlje, Deklan Rajs i Džek Griliš. Zanimljivo je da je i novi, za sada samo privremeni selektor Engleske Li Karsli igrao za Republiku Irsku, ali kao senior. On je odbio da peva "Bože, čuvaj kralja", dok je Deklan Rajs odbio da se raduje kada je postigao gol. Griliš je uradio nešto između, himnu nije pevao, ali se radovao golu koji je postigao.

Bodove Engleskoj protiv Finske osigurao je sa dva gola Hari Kejn, koga večeras neće biti u sastavu, kao ni Morgana Gibs-Vajta, Kobija Mainua i Ezrija Konze. Napadač Bajerna je pozvan, ali nije u konkurenciji za sastav koji će se suprotstaviti ekipi našeg Ivana Jovanovića, dok su preostala trojica napustili kamp i neće igrati ni protiv Finske za tri dana, dok Karli očekuje da će Kejn biti spreman za taj duel.

I bez Kejna, napad "tri lava" deluje dovoljno moćno, a špic napada verovatno će biti poveren Oliju Votkinsu ili Dominiku Solankeu. Osim toga, u tim se vraćaju i Džud Belingam, Kol Palmer i Fil Foden kojih nije bilo u septembarskom okupljanju.

S druge strane, Karslijeva taktika daje odlične rezultate i u odbrani koja je prvi put posle juna prošle godine vezala dva "klin šita", što je bila retkost i u eri Gareta Sautgejta koji je, naročito u poslednjim mesecima svoje "vladavine", negovao defanzivniji fudbal.

Srpski stručnjak Ivan Jovanović preporodio je Grčku od preuzimanja tima u avgustu mesecu. Grci su propustili Evro jer su u baražu ispali od Gruzije, posle čega je došlo do smene na klupi. Urugvajca Gusa Pojeta zamenio je Srbin koji je ekipu preuzeo nakon dve prijateljske utakmice u kojima ju je privremeno vodio Nikos Papadopulos koji je ostvario polovičan uspeh, poraz od Nemačke 0:3 i pobedu nad Maltom od 2:0. Tako sada Grčka ima tri vezane pobede bez primljenog gola.

Iako su Englezi favoriti grupe, Grčka bi mogla i sa druge pozicije do A divizije, jer je uveden baraž od ove sezone, ali prioritet je da se obezbedi opstanak u prvoj sezoni u B diviziji, nakon što je Grčka prva tri izdanja provela u trećem razredu Lige nacija.

Ove dve reprezentacije sastajale su se devet puta do sada, a Grci su uspeli sa ostvare samo dva remija. Poslednji je bio na "Old Trafordu" u oktobru 2001. godine kada je gol Dejvida Bekama iz legendarnog slobodnjaka u 90. minutu doneo "Albionu" direktan plasman na Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji, a Nemce poslao u baraž jer nisu uspeli da u poslednjem kolu na svom terenu pobede Finsku.

Junak Grčke iz prva dva kola Fotis Joanidis neće biti na raspolaganju Ivanu Jovanoviću jer se povredio pre četiri dana u derbiju večitih neprijatelja između Panatinaikosa i Olimpijakosa, a njegovo mesto u špicu napada verovatno će zauzeti letošnje pojačanje Benfike Vangelis Pavlidis koji ga je zamenio i protiv Irske.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: NG (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

KO JE BILA ANDRIĆEVA ŽENA? U Nobelovcu je igra zanosna Sarajka - Tihomir Stanić je hteo samo nju (FOTO)