KO POSTIGNE GOL UZIMA TRI BODA: Domaćin retko igra utakmice koje završe GG, naročito sa današnjim rivalom

O. M.

06. 10. 2024. u 09:27

JEDAN od derbija devetog kola španske La lige igra se u San Sebastijanu gde domaći Real Sosijedad na svojoj "Anoeti" dočekuje ekipu Atletiko Madrida.

КО ПОСТИГНЕ ГОЛ УЗИМА ТРИ БОДА: Домаћин ретко игра утакмице које заврше ГГ, нарочито са данашњим ривалом

Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Uprkos ranom vođstvu u Ligi Evrope sredinom nedelje sa Anderlehtom, Real Sosijedad je poražen sa 2:1, što je već postalo simptomatično za njih. Samo jedna pobeda iz poslednjih osam utakmica, uz tri remija i četiri poraza, je znak koliko su nisko pali prošlosezonski šestoplasirani.

Povratak kući ne donosi neko preterano olakšanje, jer je nekada neprobojna tvrđava, "Anoeta" sada postala kula od karata - ovde je Sosijedad izgubio šest od poslednjih sedam utakmica. Uspeli su u tom razdoblju da pobede samo Valensiju.

Taj niz inače počeo je krajem maja i to porazom baš od današnjeg rivala. "Jorgandžije" su tada pobedile sa 2:0 golovima Lina na samopm startu utakmice i Mandave na samom kraju.

U svih šest ovih poraza (pet prvenstvenih i prijateljska sa Osasunom) je neobično da su primili tačnopo dva gola. Istovremeno, svih sedam poslednjih pobeda u La ligi završene su bez primljenog gola, što je još jedan kuriozitet. Malo je verovatno da će stvari biti bolje protiv Atletiko Madrida, ekipe protiv koje Sosijedad nije pobedio u poslednjih devet međusobnih susreta.

Atletiko je prošao gore od Sosijedada u svojoj evropskoj utakmici sredinom nedelje, izgubivši sa čak 4:0 na gostovanju Benfiki, što je bio jedan od najgorih rezultata u eri Dijega Simeonea, uz identične od Bajerna 2020/21 i Dortmunda 2018/19  i najteži Atletikov međunarodni još od onog u finalu Kupa pobednika kupova 1963, kada je Totenhem pobedio sa 5:1.

Čolo je prihvatio punu odgovornost za taj poraz i očekuje da će ovde videti reakciju svojih igrača, nadajući se da će oni sačuvati niz neporaženosti na strani u La ligi koji za sada iznosi sedam mečeva. Svih pet pobeda u tom nizu je došlo sa sačuvanom mrežom.

Atletiko od Sosijedada nije izgubio prvenstveni meč od 2019. godine, a trenutno je u nizu od tri pobede. Ako pobedi i večeras izjednačiće rekord međusobnih susreta od četiri pobede koji datira od pre 37 godina.

Kada se dalje pogleda statistika, ako joj je verovati, vrlo je verovatno da će ekipa koja prva postigne gol na kraju i pobediti jer su na samo tri od poslednjih 19 prvenstvenih utakmica Sosijedada (nijednoj od poslednjih pet) oba tima postizala gol. Isto važi i za samno dva od poslednjih 11 međusobnih susreta na "Anoeti".

NAŠ TIP: NG (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)