LUIS ENRIKE JE NEREŠIVA ENIGMA ZA ZEMLJAKE: Mikel Arteta postaje šesta španska žrtva trenera Pari Sen Žermena?

O. M.

01. 10. 2024. u 08:20

EKIPA Arsenala dočekuje aktuelnog šampiona Francuske PSŽ u Londonu od 21 čas na stadionu "Emirati".

ЛУИС ЕНРИКЕ ЈЕ НЕРЕШИВА ЕНИГМА ЗА ЗЕМЉАКЕ: Микел Артета постаје шеста шпанска жртва тренера Пари Сен Жермена?

FOTO: Tanjug/AP

"Tobdžije" su u prvom kolu odigrale bez golova na gostovanju Atalanti koja je propustila da realizuje kazneni udarac, tačnije Raja je zaustavio pokušaj Retegija i tako sprečio prvi poraz Arsenala u sezoni. Londonski klub je posle toga u prvenstvu ostao neporažen na gostovanju Sitiju, tačnije bi bilo reći da je Siti ostao neporažen jer su "građani" sa igračem više spasili bod u osmom minutu nadoknade.

"Tobdžije" su zatim ostvarile dve ubedljive pobede, nad Boltonom 5:1 u Liga kupu i nad Lesterom 4:2 u prvenstvu. Kako su ostali bez pobede protiv Sitija, tako su je ostvarili protiv Lestera, u zaustavnom vremenu, kada su postigli dva kasna gola i tako vratili prednost od dva gola koju su stekli u prvom poluvremenu pa prokockali sredinom drugog dela.

Arsenal je u izglednoj poziciji da nastavi sa nizom neporaženosti, posebno imajući u vidu njihov impresivan domaći rekord na stadionu "Emirati". Tu su ostali neporaženi od januara, sa skorom od 12 pobeda i dve neodlučene utakmice. Štaviše, izgubili su samo jednom u poslednjih sedam utakmica kod kuće protiv timova iz Lige 1, uz četiri pobede i dva remija. To uključuje i demoliranje Lansa prošle sezone sa 6:0, što ostaje najveća pobeda engleskog kluba protiv francuskog protivnika u evropskim takmičenjima.

Pod vođstvom Luisa Enrikea, Pari Sen Žermen je imao solidnu sezonu do sada, ostavši, poput njihovih današnjih rivala, neporažen, sa skorom od šest pobeda i jednog remija. Za razliku od Arsenala, PSŽ je uspeo da obezbedi pobedu u svom prvom meču, postigavši kasni gol za pobedu protiv Đirone. Ova pobeda bi mogla da se pokaže ključnom za njih, posebno imajući u vidu njihove nedavne neuspehe u Engleskoj, gde su izgubili poslednja tri gostovanja.

Takođe je važno napomenuti da PSŽ nikada nije uspeo da pobedi Arsenal u prethodna četiri susreta, uz učinak od dva poraza i dva remija. To je negativan rekord jer označava najveći broj utakmica koje su "sveci" odigrali s nekim evropskim klubom, a da nisu obezbedili pobedu.

Sa poslednja četiri gostujuća poraza PSŽ-a u Ligi šampiona, nije teško zamisliti da će se taj trend nastaviti. 

Malo pozitivne statistike koja ide naruku Parižanima - Mikel Arteta biće šesti španski trener protiv koga će se u Ligi šampiona sastati Luis Enrike. Svih pet zemljaka s kojima se do sada sastajao trener Pari Sen Žermena je pobeđivao.

Iako obe ekipe neguju napadački fudbal i uprkos činjenici da je odbrana lošiji deo obeju ekipa, rezultati prvog kola ukazuju da i "sveci" i "tobdžije" malo povuku ručnu na evropskoj sceni u odnosu na izdanja u domaćim prvenstvima. Ovome treba dodati i da PSŽ nije uspeo da pronađe adekvatnu zamenu za Kilijana Mbapea.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,14)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice