ZVEZDA PROTIV TRADICIJE I INTERA: "Neroazuri" su preboleli poraz u Derbiju dela madonina

O. M.

01. 10. 2024. u 08:00

U naredna dva dana biće odigrani mečevi drugog kola Lige šampiona, a fudbaleri Crvene zvezde će večeras od 21 čas gostovati milanskom Interu.

ЗВЕЗДА ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ И ИНТЕРА: Нероазури су преболели пораз у Дербију дела мадонина

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Prvak Srbije je u prvom kolu poražen od Benfike sa 2:1 na stadionu "Rajko Mitić", dok je šampion Italije u derbiju prvog kola odigrao neodlučeno bez golova sa Mančester sitijem.

Benfika je vodila sa 2:0 već posle pola časa igre, a Zvezda je postigla samo počasni pogodak preko Milsona u 86. minutu. Asistent je bio Šerif Ndiaje koji je samo nekoliko dana kasnije briljantnom igrom i het-trikom srušio Partizan u večitom derbiju. Zatim je naš prvak savladao i Železničar u prvenstvu i to znatno teže nego večitog rivala - Pančevci su desetak minuta sredinom drugog poluvremea imali bod u džepu.

"Crveno-beli" iza sebe imaju gotovo savršen start sezone, a do sada su zabeležili samo dva poraza. Pre Benfike izgubili su u Norveškoj od Bode/Glimta, ali je taj poraz nadoknađen u revanšu. U prvenstvu Srbije, stoodstotan učinak je pokvarila samo lučanska Mladost koja je prvaku naše zemlje otkinuča dva boda.

S druge strane, Inter je trenutno četvrtoplasirani tim Serije A sa 11 osvojenih bodova u šest odigranih utakmica. Seriju od tri meča bez trijumfa prekinuo je šampion Italije u prošlom kolu pobedom nad Udinezeom koji je u tom trenutku bio lider prvenstva. Prebrodili su tako “neroazuri” poraz od najvećeg rivala samo kolo ranije. 

Pre ove dve prvenstvene utakmice Inter je postao tek drugi tim koji je sprečio Mančester siti da postigne gol protiv njih u Ligi šampiona na svom stadionu, otkad ih predvodi Pep Gvardiola. Prethodno je to uspelo samo lisabonskom Sportingu pre četiri godine, ali je u Lisabonu bilo 5:0 za "građane", a ovde nema revanša.

Crvena zvezda ide u Milano da pokuša da prekine jednu neprijatnu tradiciju koja traje već skoro 19 godina. Naime, "crveno-beli" nisu uspeli da pobede neku italijansku ekipu od decembra 2005. godine. U međuvremenu su dva puta igrali nerešeno (i ispali na sada ukinuto pravilo "gola u gostima"!) od Interovog gradskog rivala Milana u šesnaestini finala Lige Evrope, ali su od istog rivala doživeli i dvostruki poraz u trećem prekolu Lige šampiona nekoliko godina ranije. Protiv Napolija i Sasuola upisali po poraz i nerešenu, a poslednju pobedu ostvarili su protiv Rome, u sezoni 2005/06 UEFA Kupa.

Prošlu sezonu Crvena zvezda je završila na četvrtom mestu u svojoj grupi, izgubivši pet od šest mečeva, ali je osvojila sedmu uzastopnu titulu u Superligi Srbije, a potom pobedila Bode/Glimt u plej-ofu Lige šampiona i obezbedila plasman u ligaški deo elitnog klupskog takmičenja Evrope.

Iako je Zvezda u evropskim kupovima protiv italijanskih ekipa igrala veoma često - odigrala je više mečeva samo protiv nemačkih i španskih klubova - sa Interom se do sada sastala samo dva puta. Odmerili su snage Zvezda i Inter u četvrtfinalu Kupa šampiona u sezoni 1980/81, a prvi meč je odigran na “Đuzepe Meaci”. Završen je rezultatom 1:1, a pogodak za "crveno-bele" je postigao Srebrenko Repčić. U revanšu, na prepunoj "Marakani" Inter je zabeležio pobedu minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola na utakmici bio je Muraro.

Zvezda će se Interu suprotstaviti bez povređenog desnog beka Ognjena Mimovića koji će utakmicu gledati sa zapadne tribine stadiona "Rajko Mitić" odakle će Delije bodriti svoje ljubimce jer im je zabranjen organizovani odlazak u Milano.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice