GOLEDA NA POMOLU U DERBIJU BINDESLIGE: Strelci Bajerna i Leverkuzena raspucani na startu sezone

O. M.

28. 09. 2024. u 12:13 >> 12:19

BAJERN iz Minhen i Bajer iz Leverkuzena sastaće se u velikom derbiju Bundeslige u subotu od 18.30 na "Alijanc areni" u najvećem gradu i administrativnom centru Bavarske.

ГОЛЕДА НА ПОМОЛУ У ДЕРБИЈУ БИНДЕСЛИГЕ: Стрелци Бајерна и Леверкузена распуцани на старту сезоне

Foto: Profimedia

Najtrofejniji nemački klub pokušaće ove sezone da vrati u svoje vitrine šampionski pehar, popularnu "salataru" koju je Leverkuzen prošle godine oteo iz trofejne sale minhenskog kluba gde je već počela da hvata paučinu posle 11 godina boravka.

Koliko su Bavarci oslučni da povrate naslov vidi se od samog početka sezoen. Izabranici Vensana Kompanija su toliko dominantni na početku sezone da je teško pronaći reči koje bi najbolje opisali tu njihovu nadmoć. Ostvarili su sve četiri pobede u domaćem šampionatu, postigavši 16 golova i dozvolivši rivalima da postignu samo tri. Bajern je jedini tim u Bundesligi koji nije doživeo poraz.

Osim toga, na impresivan način su otvorili novu sezonu Lige šampiona, savladavši zagrebački Dinamo sa fascinantnih 9:2, postigavši šest golova u drugom poluvremenu. To je najveći broj golova koje je jedna ekipa postigla u glavnom delu takmičenja otkad je Kup šampiona ribrendovan kao Liga šampiona, drugi najveći računajući i kvalifikacije (HJK je u drugom pretkolu pobedio Bangor sa 10:0) i treća najveća razlika ikada u grupnoj/ligaškoj fazi (Liverpul i Real Madrid pobedili su ekipe Bešiktaša, odnosno Malmea, sa 8:0).

Pre zagrebačkih "modrih" pobedili su Holštajn Kil sa 6:1, a posle toga Verder sa 5:0 u gostima.

U poslednja tri meča postigli su neverovatnih 20 golova! Hari Kejn je već postigao pet golova u šampionatu i četiri u Ligi šampiona, dok je Majkl Olise bio još efikasniji, sa po pet golova u oba takmičenja.

S druge strane, odličnom formom može da se pohvali i aktuelni šampion Nemačke. U svakoj od tri prethodne utakmice postigli su po četiri gola. U Bundesligi su savladali Volfsburg sa 4:3 kod kuće i Hofenhajm sa 4:1 u gostima, dok su u Ligi šampiona bili nemilosrdni protiv Fejenorda, pobedivši u Roterdamu sa 4:0.

Ekipa Šabija Alonsa je na zadovoljavajući način počela odbranu trona u Nemačkoj, pobedivši tri do sada, a jedini poraz doživeli su od Lajpciga. Iako su vodili sa 2:0 u prvom poluvremenu, na kraju su izgubili 3:2, ali sezona je duga i ta greška će sigurno biti ispravljena.

Florijan Virc je najefikasniji igrač Leverkuzena sa četiri postignuta gola u Bundesligi, dok je Viktor Bonifas postigao jedan manje.

Prošle sezone nije bilo pobednika u međusobnom okršaju na Alijanc areni (2:2), dok je u meču odigranom na BaiAreni Bajer slavio dominantnom pobedom od 3:0.

Ne treba imati mnogo fudbalskog znanja pa predvideti da nas očekuje utakmcia sa mnogo golova i uzbuđenja. Ipak, imajući u vidu da su obe ekipe napadački podjednako snažne, ali da je odbrana šampiona nešto slabija nego Bajernova, uz zagarantovanu goleadu, može se dodati i dvoznak koji isključuje pobedu gostiju danas.

NAŠ TIP: 1᙭&4+ (kvota 2,22)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um