LIGA ŠAMPIONA UZIMA DANAK: Gasperini očajan zbog psiho-fizičkog stanja igrača "boginje"

O. M.

28. 09. 2024. u 10:28

U derbiju šestog kola Serije A, Bolonja dočekuje ekipu Atalante na svom stadionu "Renato Dal'Ara".

ЛИГА ШАМПИОНА УЗИМА ДАНАК: Гасперини очајан због психо-физичког стања играча богиње

FOTO: Tanjug/AP

Bolonja je u svom poslednjem susretu u Seriji Akonačno obezbedila prvu pobedu posle teškog početka sezone, pobedivši Moncu sa 2:1 u gostima. Ovaj trijumf dolazi posle niza od šest utakmica tokom kojih je Bolonja uspela da sakupi samo šest bodova, zabeleživši jednu pobedu, tri remija i jedan poraz.

Takav učinak je daleko ispod očekivanja za tim koji učestvuje u Ligi šampiona, ali nije ništa novo za Bolonju, koja je od sezone 2020/21 samo jednom uspela da sakupi više bodova u svojih prvih pet utakmica.

Štaviše, ovakav početak takmičarske godine za Bolonju isti je kao u sezoni 2023/24, koja je na kraju dovela do kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, postoji jedna velika razlika, a ona se ogleda u broju postignutih i primljenih golova, jer su "hrtovi" ove jeseni do sada postigli i primili duplo više u odnosu na prethodni start.

Tu se vidi uticaj koji je na igru Bolonjeza imao tadašnji trener Tijago Mota, koga su sjajne partije "rosoblua" u prošloj sezoni preporučile Juventusu.

Situacija u kojoj se na početku nove sezone našla Atalanta je bila podjednako zabrinjavajuća kao Bolonjina. Njihova prethodna ligaška utakmica je odložena zbog nepovoljnih vremenskih uslova i pretrpeli su neočekivani poraz od 3:2 u Bergamu od novajlije u Seriji A Koma u utorak uveče.

Istog onog Koma protiv koga je Bolonja u nadoknadi vremena spasila bod, pa se "jezerdžije" mogu pohvaliti da su ove sezone osvojili već četiri boda protiv učesnika Lige šampiona.

Branilac naslova osvajača Lige Evrope već je pretrpeo tri poraza u italijanskoj ligi ove sezone, što je broj koji dele sa timovima koji se trenutno bore za opstanak kao što su Venecija, Verona i Kaljari.

Trener Đanpjero Gasperini izrazio je zabrinutost zbog fizičkog i psihičkog stanja svojih igrača, napominjući da su izgledali iscrpljeno tokom poraza od Koma, posebno s obzirom na zahtevan raspored koji je pred njima.

Pored toga, "boginja iz provincije" je pretrpela uzastopne poraze u gostima u ligi po prvi put od prošlog decembra, protiv Torina 2:1 i aktuelnog šampiona Intera sa 4:0. Mora se reći da je ovo zabrinjavajući trend za Atalantu, posebno imajući u vidu da su izgubili tri uzastopne utakmice od Bolonje u svim takmičenjima, uz samo jedan postignuti gol.

Ali, navijači "boginje" imaju čemu da se nadaju, jer je Atalanta znala i da pobeđuje na "Dal Ari", kao recimo u januaru prošle godine i martu 2022. godine.

NAŠ TIP: |1-2&||1-2 (kvota 2,82)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?