SITI DOČEKUJE REDOVNU MUŠTERIJU: "Građani" su današnjeg rivala pobedili na svakom međusobnom duelu od 2013. godine!

V.M.

24. 09. 2024. u 07:30

SVOJU avanturu u Liga kupu fudbaleri Mančester sitija započinju večeras od 21.00 kada u šesnaestini finala takmičenja na "Etihadu" budu ugostili Votford.

СИТИ ДОЧЕКУЈЕ РЕДОВНУ МУШТЕРИЈУ: Грађани су данашњег ривала победили на сваком међусобном дуелу од 2013. године!

Foto: Profimedia

Mančester siti je silovito započeo novu sezonu, nošen Erlingom Holandom izgledali su nezaustavljivo na prvih pet utakmica u kojima su upisali sve pobede uz 12 postignutih golova, međutim, nakon toga su odigrali uzastopne remije protiv Intera i Arsenala.

Oba ta meča su odigrana na "Etihadu", a posebno je opasno bilo protiv "tobdžija" koje su vodile do samog kraja meča kada je Džon Stouns u sedmom minutu sudijske nadoknade doneo vredan bod Sitiju koji ga je sačuvao na vrhu tabele (2:2).

Ono što je zabrinjavajuće kod tog rezultata je činjenica da je Arsenal čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem manje, ali "građani" nisu stvorili ozbiljnije šanse u drugom delu igre i može se reći da su imali sreće da osvoje jedan bod.

Takođe, vredi napomenuti da su početkom meča ostali bez Rodrija koji je napustio teren zbog povrede koja izgleda neće biti kratka, a pride su bez De Brujnea koji se povredio protiv Intera i to može biti veliki problem za Gvardiolu koji će morati da pronađe način da nadoknadi izostanak svoja dva najbolja vezna igrača.

Idealnu priliku za povratak na pobedničku stazu domaćini će imati večeras, jer im na noge dolazi drugoligaš Votford koji je daleko slabiji po kvalitetu i trijumf ne bi trebao da se dovodi u pitanje.

Što se tiče gostujućeg sastava, on se nalazi u kontraritmu i ne zna za pobedu na poslednje tri prvenstvene utakmice u kojima je doživeo dva poraza (Šefild, Norič), uz remi sa Koventrijem (1:1).

Zbog tih slabijih rezultata ne nalazi se više u vrhu tabele, ali je na osmoj poziciji, blizu je mesta koja vode u plej-of iduće sezone, što je i cilj ekipa ove sezone.

Za razliku od Sitija koji tek danas igra svoj prvi meč u EFL kupu, "stršljenovi" igraju u njemu od prvog kola i do sada su ostvarili dve pobede, nad MK Donsom (3:0) i Plimutom (2:0).

Jasno je da je Siti večeras veliki favorit, iako će biti bez nekoliko prvotimaca, jer im retko koja ekipa "leži" kao Votford koji su pobedili na svakom međusobnom duelu još od 2013. godine i vezali su neverovatnih 15 pobeda nad "stršljenovima".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&4+ (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)