MOŽE LI SAMARDŽIĆ DO PRVENCA U DRESU ATALANTE? Srbin bi trebao da se nađe u startnoj postavi protiv jedne od najlošijih ekipa u Seriji A

V.M.

23. 09. 2024. u 07:30

U poslednjoj utakmici petog kola italijanske Serije A, Atalanta će u Bergamu ugostiti Komo (20.45).

МОЖЕ ЛИ САМАРЏИЋ ДО ПРВЕНЦА У ДРЕСУ АТАЛАНТЕ? Србин би требао да се нађе у стартној постави против једне од најлошијих екипа у Серији А

Profimedia

Atalanta je na promenljiv način započela novu sezonu, upisala je po dve pobede i poraza u uvodna četiri kola i današnji susret dočekuje na devetoj poziciji na tabeli, mada ukoliko slavi može se popeti čak na četvrto mesto, koje trenutno drži Juventus.

"Boginja provincije" je preko leta uložila veliki novac, gotovo 100 miliona evra je plaćeno za pojačanja i klub planira da barem ponovi uspeh iz prošle sezone kada se plasirala u Ligu šampiona koju je otvorila sredinom prošle nedelje remijem sa Arsenalom (0:0).

Taj meč odigran je u Bergamu i može se reći da je Atalanta bila kvalitetniji rival na njemu, bila je bliža osvajanju tri boda, a glavni tragičar bio je Mateo Retegi koji je promašio jedanaestreac početkom drugog poluvremena, kao i zicer koji je usledio nakon njega.

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić odigrao je samo par minuta na tom meču, a generalno gledano od kada je obukao "plavo-crni" dres nije dobijao previše šanse, mada bi to moglo večeras da se promeni.

Zbog obaveza u Ligi šampiona, očekuje se da menadžer Đanpjero Gasperini češće rotira i pruža šansu većem brojem igrača nego inače zbog umora i eventualnih povreda, tako da ne bi bilo čudno ni da se Srbin nađe u startnoj postavi, što je i najavilo par italijanskih medija.

Sa druge strane, Komo je novajlija u eliti koju igra tek drugi put u 21. veku i vidi se da mu treba vremena da se privikne na kvalitet fudbala u Seriji A pošto je jedan od retkih timova koji nakon četiri odigrana kola ne zna za pobedu.

Gosti su bili veoma blizu toga da je ostvare prošlog kola protiv Bolonje jer su vodili sa 2:0 u jednom trenutku, međutim, ponestalo im je koncentracije u završnici meča, pa su na kraju morali da se zadovolje bodom (2:2).

Menadžer ekipe, čuveni španski fudbaler Sesk Fabregas je uoči meča izjavio da njegova ekipa taktički dobro stoji na terenu, međutim, rekao je da im krajem oba poluvremena često nedostaje koncentracije, što danas može biti problem ako uzmemo u obzir da je Atalnta postigla najviše golova u Seriji A ove sezone (čak četiri) između 30. i 45. minuta.

Što se tiče izostanaka, domaćini su i dalje bez Skalvinija, Skamake i Toloija, dok će kod gostiju meč propustiti Rafael Varan koji i dalje nije debitovao za Komo.

Atalanta je kvalitetnija ekipa i očekujemo da to pokaže na terenu, a možda bismo mogli i da vidimo prvenac Samardžića ukoliko se nađe na terenu od prvog minuta, jer je Komova odbrana jedna od najgorih u ligi sa sedam primljenih golova na četiri odigrane utakmice.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk