SEVILJA SE I DALJE MUČI: Pobeda u prošlom kolu je podigla "rohiblankose", ali sada idu na noge timu koji ih je savladao dva puta prošle sezone

V.M.

20. 09. 2024. u 07:55

NA otvaranju šestog kola La lige fudbaleri Alavesa će ugostiti Sevilju. Meč se igra na "Mendizorotozi" i počeće u 21.00.

СЕВИЉА СЕ И ДАЉЕ МУЧИ: Победа у прошлом колу је подигла рохибланкосе, али сада иду на ноге тиму који их је савладао два пута прошле сезоне

Foto: Profimedia

Alaves je odlično otvorio sezonu po svojim standardima, sakupio je sedam bodova na uvodnih pet utakmica i to mu je najbolji start kampanje u eliti u poslednjih 14 godina.

I pored toga, menadžer Luis Garsija poziva na oprez, ponovo je napomenuo kako je njegova ekipa promenila veliki broj igrača preko leta i kako im treba vremena da se uklope, mada navijači na osnovu toga mogu očekivati još bolje rezultate kada ekipa bude krenula da igra kako španski stručnjak to želi.

Iako su za vikend poraženi, domaćini imaju samopouzdanja pred ovaj meč jer su pre neuspeha protiv Espanjola (2:3) savladali Sosijedad, odnosno Las Palmas, a vredi napomenuti i to da su prošle godini po prvi put u svojoj istoriji u jednoj sezoni dva puta savladali Sevilju (4:3, 3:2).

Što se tiče "rohiblankosa", oni igraju dosta promenljivo na startu kampanje, što je i očekivano s obzirom na veliki broj promena preko leta.

Jedna od najvećih bila je ona na klupi, ekipu je preuzeo Fransisko Havijer Garsija Pimijenta koji je svoju prvu pobedu kao šef struke Sevilje upisao protiv Hetafea proteklog vikenda.

Jedini gol na tom meču postigao je čuveni Hesus Navas kojem je to bio prvi ligaški pogodak još od sezone 2018/19.

To je bio jako bitan trijumf za Sevilju koja se njime odmakla iz zone ispadanja i sada zauzima 14. mesto na tabeli, što i dalje ne zadovoljava navijače koji su jako razočarani nastupima svojih miljenika koji su protekle dve sezone završavali u donjem delu tabele, što je ispod svih očekivanja ekipe sa "Ramon Sančez Pishuana".

Ono što će večeras biti izuzetno važno za goste je da dobro otvore meč, pošto Sevilja nije pobedila na poslednjih 25 utakmica na kojima je primala prvi gol na susretu.

Ako pogledamo izostanke, veće probleme imaju "rohiblankosi" koji su bez Lokonge, Njigeza, Badea i Susa, dok će kod Alavesa meč propustiti samo Ugo Novoa.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Xv|X (kvota 1,71)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata