"TOBDŽIJE" NEZAUSTAVLJIVE U GOSTIMA: Odbrana najlošiji deo Totenhemovog tima, ali napad je brutalan

O. M.

15. 09. 2024. u 10:32

SEVERNI London će se ovog nedeljnog poodneva 196. put podeliti na beli i crveni deo. Od 15 časova Totenhem će ugostiti Arsenal u okviru četvrtog kola engleske Premijer lige.

ТОБЏИЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВЕ У ГОСТИМА: Одбрана најлошији део Тотенхемовог тима, али напад је бруталан

Foto Profimedia

Retko koje rivalstvo u Engleskoj ima žar i vatru kao između ova dva londonska kluba. Istorijat mečeva je na strani Arsenala koji je upisao 82 pobede naspram Totenhemove 61.

Kao i uoči prethodnog duela, nekoliko poslednjih da budemo precizniji, uz ''tobdžije'' će takođe biti i forma jer su u dosta boljem ritmu od svog večitog rivala, mada te stvari često umeju da budu nebitne kada se sastanu ovi timovi.

Totenhem nije najbolje ušao u novu sezonu. U prve tri utakmice ostvarili su po jednu pobedu, jedan remi i jedan poraz. Savladali su Everton sa 4:0 kod kuće, remizirali sa Lesterom 1:1 u gostima, dok su u prošlom kolu izgubili od Njukasla sa 2:1 u gostima.

Izgledaju prilično dobro u napadu, stvaraju mnogo prilika i to rade na oku dopadljiv način. Međutim, njihova odbrana nije dovoljno jaka i organizovana, pa moraju dodatno da unaprede ovaj segment igre, naročito ako žele da zaustave sjajni napad večitog rivala.

Son Hjungmin je, očekivano, njihov najbolji igrač i ove sezone. Korejac je u prve tri utakmice postigao dva gola, dok je najkreativniji Džejms Medison, koji je do sada upisao dve asistencije.

Fudbaleri Arsenala upisali su dve sigurne pobede u prva dva kola. Prvo su pobedili Vulvese sa 2:0 kod kuće, a zatim trijumfovali u teškom gostovanju kod Aston Vile, zahvaljujući golovima Tomasa Partija i Leandra Trosarda, rezultatom 2:0.

Ali, izabranici Mikela Artete su posrnuli u trećem kolu. Protiv Brajtona su bili veoma dominantni i vodili sa 1:0, ali je onda Deklan Rajs dobio crveni karton, što su „galebovi” iskoristili i uspeli da izjednače i osvoje bod.

Arteta se suočava sa određenim problemima pred meč sa Totenhemom. Rajs je suspendovan, dok su Martin Edegor i Mikel Merino povređeni. Norveški vezista bi još mogao da bude u startnoj postavi, dok će Španac sigurno propustiti meč.

Arsenal je u fantastičnoj seriji od deset utakmica bez poraza u gostima, koja traje od početka 2004. godine. Za to vreme nisu uspeli da pobede samo Mančester siti s kojim su odigrali bez golova.

Na tih deset gostovanja "Tobdžije" su primile samo tri gola, dva od Totenhemam nakon sigurnog vođstva od 3:0 i jedan od Notingema pri kraju utakmice kada su vodili sa 2:0.

Od 195 dosadašnjih derbija Severnog Londona 64 je odigrano u okviru Premijer lige, a čak 43 ta susreta došla su "oba tima daju gol". To je rekord takmičenja kada je reč o međusobnim susretima bilo koje dve ekipe u najjačoj lige Engleske, bar od njenog rebrendiranja.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno