GRUZIJA IGRA LEP I EFIKASAN FUDBAL: Albanci žele da "potvrde brejk" posle neočekivane pobede na gostovanju Ukrajini

O. M.

10. 09. 2024. u 09:39

U meču drugog kola UEFA Lige nacija sastaće se Albanija i Gruzija. Ovaj susret u okviru grupe 1 Lige B na programu je u utorak, od 20.45 časova.

ГРУЗИЈА ИГРА ЛЕП И ЕФИКАСАН ФУДБАЛ: Албанци желе да потврде брејк после неочекиване победе на гостовању Украјини

FOTO: Profimedia

Albanija je neočekivano, ali zasluženo došla do tri boda protiv Ukrajine i to nakon preokreta. Juhim Konoplja postigao je prvi gol za Ukrajinu u 49. minutu, ali je Albanija golovima Ardijana Ismajljija u 54. minutu i Jasira Asanija u 66. minutu zasluženo pobedila.

Trener Silvinjo nije uspeo da uvede tim u nokaut fazu Evropskog prvenstva 2024. godine, ali s obzirom na to da im je ovo bilo tek drugo učešće na Evru, plasman je bio značajan uspeh, naročito imajući u vidu da su se "crno-crveni" nalazili u takozvanoj "grupi smrti" sa Španijom, Italijom i Hrvatskom.

U sezoni Lige nacija 2022/23, Albanija je završila na trećem mestu u grupi sa tri tima, takmičeći se protiv Izraela i Islanda, pošto je Rusija izbačena nerazumnom odlukom UEFA.

Nisu uspeli da pobede u četiri utakmice protiv Islanđana i Izraelaca. Silvinjov tim je u poslednjih deset utakmica ostvario samo tri pobede, uz četiri poraza i tri remija. Gruziju nisu pobedili od 2005. godine i od tada protiv "krstaša" imaju tri neodlučene i dva poraza.

Gruzija u poslednje vreme postaje ozbiljna fudbalska priča. 

U ovaj meč ulazi posle ubedljive pobede nad Češkom od 4:1, uz tri postignuta gola između 53. i 66. minuta. Iako je Češka imala 56 odsto poseda lopte, nije uspela da stvori nijednu veliku šansu, dok je snažnim kontranapadima Gruzija stvorila četiri velike šanse.

Zvezda tima i najbolji igrač utakmice Hviča Kvarachelija upisao je gol i asistenciju, što je deveti put u poslednjih deset utakmica "krstaša" u kojima fudbaler Napolija daje svoj doprinos golom ili asistencijom (sedam pogodaka, šest dodavanja).

Gruzija je debitovala na Evropskom prvenstvu 2024. godine, i iako je ispala od Španije u osmini finala, treće mesto u grupi i prolaz u nokaut fazu bio je sam po sebi ogroman uspeh.

Gruzija ima impresivan skor u Ligi nacija, pobedivši u šest od poslednjih sedam utakmica u takmičenju. Ukupno su izgubili samo jednom, šest puta remizirali i ostvarili 12 pobeda u 19 mečeva u Ligi nacija. Međutim, ekipa Vilija Sanjola, koji je na komandnom mostu od februara 2021. godine, mučila se na gostovanju, izgubivši šest od poslednjih osam utakmica u gostima od novembra 2022. godine.

Fudbaleri Gruzije neguju dinamičan i lep za oko fudbal, zbog čega su pokupili simpatije mnogih neutralnih navijača. Albanci su, s druge strane, domaćini i može se očekivati da će posle pobede nad Ukrajinom želeti da "potvrde brejk".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje