PROSINEČKI PRIZNAO: Poraz na Islandu je poremetio "hrabre sokole"

O. M.

09. 09. 2024. u 09:11

CRNA GORA u ponedeljak, od 20.45, u Nikšiću dočekuje Vels u okviru drugog kola Grupe B Lige nacija.

ПРОСИНЕЧКИ ПРИЗНАО: Пораз на Исланду је пореметио храбре соколе

Tviter / Mauricije

"Hrabri sokoli" su novu sezonu Lige nacija otvorili porazom 2:0 od Islanda, dok su "zmajevi" odigrali utakmicu bez golova sa Turskom.

U prva dva izdanja Lige nacija, Crna Gora je igrala u Ligi C, ali je u sezoni 2022/23. bila u Ligi B, gde je završila na trećem mestu u Grupi 3, iza Bosne i Hercegovine i Finske. Do sada su se sastali samo tri puta sa Velsom, pobedivši u prva dva susreta, ali su pretrpeli poraz od 2:1 u svom poslednjem susretu u septembru 2011.

Crna Gora je imala mnogo pozitivnih momenata tokom kvalifikacija za Euro 2024, ali je na kraju završila na trećem mestu u Grupi G, iza Mađarske i Srbije, što ih je koštalo plasmana na završni turnir. Iako su se nadali uspešnom startu Lige nacija u petak uveče, izgubili su od Islanda sa 2:0, što ih stavlja pod pritisak da postignu dobar rezultat u narednom meču.

Tim Roberta Prosinečkog sada je u nizu od tri poraza, pošto su izgubili od Belgije i Gruzije u poslednja dva prijateljska meča, dok je poslednju pobedu ostvarila protiv Severne Makedonije sa 1:0 krajem marta.

Problem je što Robi nikako ne uspeva da sastavi najbolji tim. Konačno je spreman Stevan Jovetić, ali je pod znakom pitanja Stefan Savić.

Vels je prošli ciklus proveo u A Ligi nacija A, nakon što je promovisan iz Lige B u sezoni 2020/21, ali je imao probleme u Grupi 4, pokupivši samo jedan bod u šest mečeva protiv Holandije, Belgije i Poljske. 

Dodatno razočaranje za navijače "zmajeva" doneo je neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj gde je Poljska bila bolja na penale u finalu baraža.

Ni tu nije bio kraj muka ove reprezentacije jer su usledila dva šokantna rezultata u prijateljskim utakmicama - remi bez golova sa slabašnim Gibraltarom i težak poraz 0:4 od Slovačke.

Međutim, njihova kampanja Lige nacija je dobro počela jer su u petak protiv Turske sačuvali gol i osvojili prvi bod u Grupi 4 Lige B. Ova utakmica je bila debi Krega Belamija na klupi "zmajeva".

Dva selektora se poznaju iz Premijer lige, gde su početkom veka nastupali, Veliki žuti u Portsmutu, a Belami u Njukaslu.

NAŠ TIP: X (kvota 3,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

IBRAHIMOVIĆ U CENTRU SKANDALA: Italija bruji o Zlatanovoj osveti, oterao trenera iz Milana, ovo je pravi razlog