SAN MARINU RASTU APETITI: Čekali više od 30 godina na prvu pobedu u istoriji, a sad bi da vežu i drugu

O. M.

10. 09. 2024. u 10:30 >> 14:19

SAMO nekoliko dana nakon svoje istorijske prve pobede u takmičarskim utakmicama, fudbaleri San Marina pokušaće da ostvare i drugu, kada se sastaju sa Moldavijom u D Ligi nacija.

САН МАРИНУ РАСТУ АПЕТИТИ: Чекали више од 30 година на прву победу у историји, а сад би да вежу и другу

FOTO: Tanjug/AP

I dalje su najslabije rangirani tim na svetu, ali to bi uskoro moglo da se promeni i to ne ako FIFA pod svoje skute primi disidente iz Eritreje, nego zato što San Marino duva u vrat Lihtenštajnu, koga je pobedio, i Malti, koju je u međuvremenu Moldavija ispratila iz Kišinjeva praznih šaka.

Istorija je napravljena u četvrtak uveče u San Marinu, pošto je ta mikrodržava konačno okusila pobedu u zvaničnom takmičarskom meču, a pogodak Nika Sensolija u 53. minutu pokazao se dovoljnim da porazi kolege iz Lihtenštajna.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Prva pobeda bilo koje vrste u poslednjih 20 godina proslavljena je burno, jer je nacija koja se nalazi na dnu FIFA svetske rang-liste po prvi put osvojila tri boda.

Sa populacijom od samo 33.000 ljudi, ekipa San Marina je uglavnom sastavljena od amatera, a prethodno su izgubili 196 od 205 odigranih utakmica - uključujući tri do sada ove godine.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Njihov remi bez golova sa Sent Kitsom i Nevisom u martu bio je prvi put da su "bjankazuri" uopšte izbegli poraz od 2022. godine, a njihovi rezultati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu bili su čak i za njihove uslove katastrofalni.

Sada, ljudi Roberta Čevolija će nastojati da podrže svoj dugo očekivani uspeh tako što će ispisati još jednu stranicu istorije, plasmanom u C Ligu nacija. Za takav podvig potrebno je samo da osvoje prvo mesto u svojoj grupi D1, mada bi i sa drugog mesta išli u baraž, ali to bi bila daleko teža i gotovo nemoguća misija za njih.

Tradicija će biti protiv San Marina u utorak: kada su se pre šest godina sastali sa svojim domaćinima u inauguracionoj Ligi nacija, Moldavija je pobedila i kod kuće i u gostima bez primljenog gola.

Ukupan rezultat je 6:0 za Moldavce do sada.

Ekipa Sergeja Kleščenka je vodila sa dva gola na poluvremenu, zahvaljujući otvaranju Mihajla Kajmakova i penalu Jona Nikolaeskua, a izdržali su tokom drugog poluvremena i osvojili maksimalan broj poena.

"Trikolori" su, poput svojih današnjih rivala, u usponu. Malo je nedostajalo da postanu najniže rangirana selekcija svih vremena koja je stigla do velikog turnira, pošto su iščupali bodove Poljskoj, Albaniji i Češkoj u kvalifikacijama za Euro 2024.

Na kraju su izgubili u odlučujućoj "pobednik uzima sve" utakmici protiv Čeha, gde im je pobeda bila dovoljna za plasman na završni turnir, dok bi čak i sa remijem završili ispred velike Poljske na tabeli.

Ali bar sada ima veliku šansu da se vrati u C ligu, odakle je ispala 2020. godine. Moldavija je za dlaku propustila promociju prošli put - završila je samo iza Letonije na gol-razliku - pa će želeti da izbegnu skupo grešku kod kuće sa San Marinom.


NAŠ TIP: 3+ (KVOTA 1,62)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje