PANIKA U HRVATSKOJ: "Vatreni" godinu dana nisu u takmičarskoj utakmici pobedili ekipu iz prvih 100

O. M.

08. 09. 2024. u 11:05

HRVATSKA će u nedelju u 20.45 u osiječkoj "Opus areni" dočekati selekciju Poljske, u drugom kolu Grupe A Lige nacija.

ПАНИКА У ХРВАТСКОЈ: Ватрени годину дана нису у такмичарској утакмици победили екипу из првих 100

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su u prvom kolu poraženi na gostovanju Portugalu u utakmici u kojoj je Kristijano Ronaldo postigao 900. gol u zavaničnim utakmicama, dok je Poljska u utakmici punoj preokreta savladala Škotsku u Glazgovu. Vodili su "orlovi" sa 2:0 i imali tri boda u džepu do 77. minuta kada je Skot Maktominaj izjednačio, ali su do ipak zaslužena tri boda gosti stigli u sedmom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Hrvatska je prošle sezone u finalu izgubila od Španije i sa dosta optimizma krenula je na Evropsko prvenstvo na krilima tog uspeha. U Nemačkoj je doživela razočaranje ispadanjem u grupnoj fazi iako je tamo bila u "grupi smrti" sa tada aktuelnim šampionom Evrope Italijom, i sadašašnjim vladarom Starog kontinenta Španijom.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Posle poraza od Portugala u prvom kolu selektor Zlatko Dalić je pod izvesnim pritiskom dela javnosti da ostvari uspehe proitiv Poljske i Škotske, kako bi u nastavak takmičenja "vatreni" ušli sa realnim izgledima da izbore prolaz u četvrtfinale. Ipak, ima i onih koji su u porazu od Portugala videli pozitivne stvari. Jedna od njih je što je Dalić, pomalo i prinudno zbog brojnih izostanaka, izveo tim u formaciji sa trojicom u odbrani, što od njega već neko vreme navijači traže, a to je rezultiralo mnogo lepršavijim i poletnijim napadom.

Naravno da tako prinudno promenjena formacija nije mogla doneti nešto veliko protiv jakog Portugala, ali Dalić je najavio da je bliže odluci da nastavi sa uigravanjem ekipe u ovom sistemu nego povratku na 4-3-3 za koju posle odlaska Brozovića nema adekvatno rešenje na poziciji "šest".

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Na Brozovića Dalić više ne računa, ali je Luka Modrić i dalje tu. On će protiv Poljske 180. put obući reprezentativni dres i time se na osmom mestu liste izjednačiti sa Serhijom Ramosom.

Hrvati će na Poljsku bez Kramarića koji je bolestan i došao na pripreme, ali je sada u izolaciji jer mu se stanje pogoršalo. Bez njega će biti još teže "vatrenima" da prekinu crnu seriju bez pobede u takmičarskim mečevima koja traje skoro godinu dana, tačnije od novembarskog trijumfa nad Jermenijom kojim su na mala vrata izborili plasman na Euro.

Osim Jermenije, u poslednjih godinu dana pobedili su još samo Letoniju, a to su inače 97. i 137. reprezentacija na FIFA rang listi.

Hrvatska dakle ima mnogo problema, dok Poljaci u Osijek dolaze osokoljeni triler pobedom u Glazgovu, pa ne bi trebalo da čudi ako se i iz Slavonije vrate neporaženi

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 3,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (3)

IBRAHIMOVIĆ U CENTRU SKANDALA: Italija bruji o Zlatanovoj osveti, oterao trenera iz Milana, ovo je pravi razlog