FRANCUSKA NE SME DA DOZVOLI NOVI KIKS: Belgijanci žele osvetu za poraz u osmini finala Evropskog prvenstva

O. M.

09. 09. 2024. u 10:38

FRANCUSKA dočekuje Belgiju u derbiju "grupe smrti" u okviru drugog kola Lige nacija. Ovaj dvoboj na programu je u ponedeljak, u 20.45, na stadionu "Park Olimpik" u Lionu.

ФРАНЦУСКА НЕ СМЕ ДА ДОЗВОЛИ НОВИ КИКС: Белгијанци желе освету за пораз у осмини финала Европског првенства

FOTO: TANJUG/AP

"Galskim petlovima" nije se posrećio povratak na "Park prinčeva" posle tačno godinu dana kada su sa 2:0 pobedili Republiku Irsku. Pre tri dana su poveli protiv Italije, rekordno brzim golom posle 13 sekundi, ali nisu uspeli da zadrže to vođstvo jer su "azuri" na kraju pobedili sa 3:1.

Italija je izjednačila na spektakularan način, a u drugom poluvremenu Francuska je primila još dva gola, što je označilo njihov prvi domaći poraz od Italije u poslednjih 70 godina, tačnije od 1954. godine.

Nakon razočaravajućih igara na Evropskom prvenstvu - iako je ekipa stigla do polufinala - trener Didije Dešan je bio pod pritiskom koji je ovim porazom dodatno pojačan. Prema novom formatu Lige nacija za sezonu 2024/25, timovi koji završe na dnu svake grupe Lige A automatski ispadaju, dok timovi na trećem mestu moraju da idu u baraž. Francuska sada ima tri boda zaostatka i mora da izbegne gubitak dodatnih bodova da bi ostala konkurentna.

S druge strane, Belgija u ovaj meč ulazi sa tri boda u džepu koja je osvojila pobedom od 3:1 nad Izraelom. Dvostruki strelac bio je Kevin de Brujne, a treći pogodak postigao je Jan Tilmans na asisteciju Loisa Opende koji je pred kraj utakmice promašio penal.

Belgija je na Evropskom prvenstvu ispala od Francuske i sada će novi selektor Domeniko Tedesko pokušati da osveti kolegu Roberta Martineza, koji je u međuvremenu preuzeo reprezentaciju Portugala.

Francuzi su u osmini finala trijumfovali sa 1:0 zahvaljujući autogolu Jana Fertongena u 85. minutu. Legendarni defanzivac Ajaksa i Totenhema u međuvremenu se oprostio od državnog tima, a klupsku karijeru privodi kraju u Anderlehtu.

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 2,14)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

OVAKAV NIKAD NIJE BIO! Novak Đoković zapevao bugarski hit - evo i zašto (VIDEO)