SRBIJA NA OVO ČEKA 33 GODINE: Dance smo poslednji put pobedili u kvalifikacijama za Evro na koji su otišli umesto nas i osvojili ga

O. M.

08. 09. 2024. u 09:37 >> 14:11

U neđelju od 18.00, na "Parken stadionu" u Kopenhagenu, Srbija će u drugom kolu grupe A Lige nacija igrati sa domaćinom Danskom.

СРБИЈА НА ОВО ЧЕКА 33 ГОДИНЕ: Данце смо последњи пут победили у квалификацијама за Евро на који су отишли уместо нас и освојили га

FOTO: Tanjug/AP

Posle prvog kola Danci su iznenađujući lideri grupe. Pobedili su Švajcarce na otvaranju, prilično lakih 2:0 je bilo, dok su Srbija i evropski šampion Španija podelili bodove na "Rajku" - 0:0.

Liga nacija je takmičenje koje odgovara Srbiji. Naši momci samo u drugom izdanju nisu izborili plasman u viši razred, kada su završili takmičenje iza Mađarske i Rusije, a ispred Turske. U prvoj sezoni smo se iz C lige preselili u B, a u trećem smo avanzovali u elitni razred i to posle razočaravajućeg starta. Izgubili smo tada od Norveške, ali je posle toga usledila serija od 13 osvojenih bodova od mogućih 15 i zaslužen plasman u A ligu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U svim izdanjima Lige nacija zbirno, Srbija je izgubila samo tri od 19 utakmica.

Uprkos lošim rezultatima na Evropskom prvenstvu ovog leta i kritikama jednog dela javnosti, Dragan Stojković Piksi ostao je selektor i čini se posle utakmice protiv evropskog šampiona i branioca Lige nacija da je to bio pravi potez.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Piksi je uoči utakmice poručio da su "orlovi" u Kopenhagen došli da ostvare povoljan rezultat. Nije rekao šta bi to bilo, ali bod bi nam svakako odgovarao, naročito ako Španija kako se očekuje pobedi Švajcarsku.

Remi Srbije od 0:0 protiv Španije na otvaranju takmičenja ide u prilog i Dancima, koji bi pobedom pobegli "orlovima" na pet bodova, a Španiji najmanje na dva, čak i ako "furija pobedi Švajcarce.

Danska je počela život pod novim selektorom, nakon što je Kasper Hjulmand podneo ostavku na mesto selektora nakon ispadanja u osminu finala Eura 2024. u Nemačkoj. Na tom šampionatu Danska nije ostvarila pobedu, remizirala je u sve tri utakmice u grupi, uključujući 0:0 protiv Srbije, a zatim eliminisana od domaćina nakon poništenog gola i dosuđenog penala.

Hjulmandova stalni naslednik još nije izabran, a Lars Knudsen trenutno vodi tim kao privremeni selektor, verovatno samo za ovaj "prozor" Lige nacija, slično ulozi Lija Karslija u Engleskoj.

Bivši menadžer Lestera Sitija je naširoko hvaljen nakon uspešne prve utakmice na klupi, pošto je Danska pobedila četvrtfinaliste Evropskog prvenstva, Švajcarsku sa 2:0 u četvrtak uveče. Ovaj uspešan početak trećeg uzastopnog nastupa u A ligi daje im priliku da ponove uspeh iz prethodna dva izdanja i obezbede plasman u četvrtfinale u novom, proširenom formatu.

Izveštaj lekarskog tima kaže da su svi reprezentativci Srbije spremni za utakmicu.

Naša reprezentcija se do sada u istoriji sastala 11 puta sa Danskom. Skor je trenutno izjednačen sa po pet pobeda i jednim neodlučenim ishodom. Ipak, Srbija od obnove samostalnosti nije pobeđivala DAnsku. Poslednji trijumf ostvarili smo u kvalifikacijama za nesrećni Evro 1992, kada smo Dance dobili 2:0 na "Parkenu", završili kvalifikacije ispred njih, ali su na kraju oni otišli u Švedsku umesto sankcijama kažnjene naše reprezentacije - i postali evropski prvaci.

Danska je pobedila u 11 od poslednjih 12 utakmica kod kuće, uz jedan remi, protiv Švajcarske u martu, što su "ispravili" prošlog četvrtka pobedom nad istim rivalom. Srbija je te večeri uspešno odolela pritisku Španije, a uz to je Luka Jović koji je u špicu napada zamenio odsutne Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, propustio idealnu priliku za gol.

Verujemo da će danas Jović ili neki igrač iz drugog plana pronaći put do mreže danskog gola.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (KVOTA 2,02)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

IBRAHIMOVIĆ U CENTRU SKANDALA: Italija bruji o Zlatanovoj osveti, oterao trenera iz Milana, ovo je pravi razlog