DA LI JE OVO KONAČNO TA GODINA? Previše je vremena prošlo od kada je bivši prvak Evrope bio u Bundesligi

V.M.

23. 08. 2024. u 09:30

TREĆE kolo nemačke Cvajte otvoriće derbi između Hanovera i Hamburga koji se sastaju na "Hajnc von Hajdendhajn areni" (18.30).

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КОНАЧНО ТА ГОДИНА? Превише је времена прошло од када је бивши првак Европе био у Бундеслиги

Foto: Profimedia

Večeras ćemo gledati obračun nekadašnji bundesligaša i timova koji ove sezone ciljaju povratak u elitu iz koje izostaju sada već dugi niz godina.

To posebno važi za Hamburg koji je od 2018. godine u drugom rangu nemačkog fudbala i od tada mu manje-više svaka sezona izgleda isto. Nekadašnji šampion ne samo Nemačke, nego i Evrope, tradicionalno dobro otvori prvenstvo, bori se za sam vrh tabele, a na kraju bude eliminisan u baražu za elitu ili izostane iz njega, što je bio slučaj prošle godine koju je završio na četvrtom mestu na tabeli.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Gosti su ponovo okupili dosta dobar tim koji poseduje kvalitet da se plasira u Bundesligu, a težak raspored na startu kampanje pokazaće koliko su sposobni za to jer u prvih nekoliko kola igraju sa timovima koji takođe pretenduju na sam vrh tabele.

Za sada su zabeležili veoma dobre rezultate, na otvaranju Cvajte bili su bolji od Kelna (2:1), dok su u drugom kolu remizirali sa Hertom na "Folksparkstadionu" (1:1).

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Pored toga upisali su ubedljivu pobedu u Kupu Nemačke protiv Vepena (7:1), tako da u odličnom ritmu dočekuju večerašnji derbi trećeg kola.

Što se tiče Hanovera, on je od 2019. godine u Cvajti i nije bio blizu toga da se vrati u Bundesligu, ali ove sezone ja napravio solidan tim i "puca" na sam vrh tabele.

Razlog za optimizam domaćinu najviše daje supertalentovani napadač Nikolo Tresoldi, devetnaestogodišnjak je dete kluba i jedan od je najperspektivnijih fudbalera u Nemačkoj, te se "crveni" nadaju da je upravo on taj koji će ih vratiti u elitu.

Hanover je prvenstvo otvorio kao i Hamburg, sa četiri osvojena boda iz prva dva kola, ali je imao dosta lakše rivale u vidu Regensburga (2:0) i Projsen Minstera (0:0).

Takođe, vredi napomenuti to da su eliminisani u kupu od trećeligaša Arminije, poraz koji nisu očekivali, ali omogućiće im da se fokusiraju na Cvajtu jer svakako nisu imali izgledne šanse u kupu.

Ako pogledamo međusobne duele ovih timova, goleada ne bi trebala da izostane jer je igra GG&3+ bila prolazna na četiri od njihovih poslednjih pet obračuna.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU PREVARU ATP-a! Nisu ni sanjali da će ovo da se desi