JUNAJTED NA TEŠKOM GOSTOVANJU: "Galebovi" su često umeli da budu noćna mora Erika ten Haga od kada je preuzeo Mančester

V.M.

24. 08. 2024. u 08:00

PRVU utakmicu drugog kola Premijer lige odigraće Brajton i Junajted koji se sastaju na "Ameksu" u čuvenom subotnjem terminu od 13.30.

ЈУНАЈТЕД НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Галебови су често умели да буду ноћна мора Ерика тен Хага од када је преузео Манчестер

Foto: Profimedia

"Crveni đavoli" su prošle godine imali jako lošu kampanju, u potpunosti su podbacili u ligi zauzevši po njih katastroflano osmo mesto, ali sezonu su spasili osvajanjem FA kupa i to pobedom nad gradskim rivalom Sitijem.

Taj trijumf je uneo ogromnu pozitivnu energiju u klub koji je preko leta povlačio odlične poteze na "transfer pijaci". Dovedeni su igrači na pozicijama koje su preko potrebne i očekuje se da gosti konkurišu za neko od prva četiri mesta na tabeli koja bi ih vratila u Ligu šampiona.

Upravo jedno od tih pojačanja, Džošua Zirkze, bio je heroj pobede u prvom kolu nad Fulamom (1:0). Junajted je na toj utakmici bio bolji rival, međutim Bruno Fernandeš je u prvom poluvremenu promašio dve kolosalne šanse i tako dopustio "kolibarima" da se provuku i na pauzu odu u egalu.

Drugo poluvreme je bilo dosta ujednačenije, oba tima su pretila i imala po par dobrih šansi, a odlučujći gol postigao je Zirkze koji je nakon centaršuta Garanača na maestralan način sa desetak metara "ćušnuo" loptu u nebranji deo mreže i tako izazvao ekstazu na "Old trafordu".

Iako nije ostvarena ubedljiva pobeda, tri sakupljena boda su jako bitna kako bi se na dobar način otvorila sezone, a i zbog toga što će Junajted u narednom periodu dosta neugodnih utakmica na kojima će mu biti dosta teže da sakuplja bodove.

Takođe, kao što je češto bio slučaj za vreme mandata Ten Haga stvari u Junajtedu mogu često postati negativne u klubu i mediijima kada rezultati nisu dobri, što sada nije slučaj i to dodaje na značaju ove pobede.

Pored Zirkzea, vredi napomenuti da je sjajan meč odigrali Kazemiro i Megvajer, dva igrača koji su često bila na meti kritika prošle sezone i pokazali su da i dalje nisu za "staro gvožđe".

Današnji rival "crvenim đavolima" biće Brajton, ekipa koja ih često pobeđuje od kada je Ten Hag na klupi i na poslednjih pet međusobnih duela "galebovi" su upisali tri trijumfa naspram junajtedova dva.

Domaćini su preko leta napravili veliku promenu, klub je napustio trener Roberto de Zerbi koji je preuzeo Marselj, a na njegovo mesto doveden je supertalentovani Fabijan Hirceler.

Nemački stručnjak je izuzetno mlad za trenera i ima samo 31. godinu, ali njegovi uspesi sa Sankt paulijem kojeg je uveo u elitu prošle sezone nisu prošle nezapaženo i dobio je poziv u najjaču ligu sveta koji je bez razmišljanja prihvatio.

U prvom kolu Brajton je pokazao da će nastaviti sa svojim prepoznatljivim napadčkim fudbalom pod njegovom trenerskom palicom, pošto su "galebovi" poprilično ubedljivo slavili sa 3:0 na gostovanju Evertonu.

Domaćini su preko leta znatno ojačali tim, potrošili su gotovo 200 miliona evra na dosta mladih, talentovanih igrača sposobnih da odmah zaigraju i pomognu klubu, što se i videlo u prvom kolu jer se par njih našlo u startnoj postavi poput Vifera i Minteha.

Danas očekujemo veoma zanimljiv meč, ukoliko Junajted ponovi partiju iz prvog kola ne verujemo da može do pobede, Brajton će koristiti šanse koje Fulam nije i verujemo da će stvoriti mnogo više nedaća "crvenim đavolima". Smatramo da je najbolji predlog da obe ekipe daju gol zbog stila fudbala koji forsiraju, a za hrabrije bi uz njih dodali i keca na "galebove".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?