TRADICIJA KAŽE DA ĆE BITI GOLOVA: "Žuta podmornica" i "rohiblankosi" redovno igraju neizvesne utakmice

V.M.

23. 08. 2024. u 08:05

JEDNU od najzanimljivijih utakmica drugog kola La lige odigraće Sevilja i Viljareal koji se večeras sastaju na "Ramon Sančez Pishuanu" od 21.00.

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ ДА ЋЕ БИТИ ГОЛОВА: Жута подморница и рохибланкоси редовно играју неизвесне утакмице

Foto Profimedia

Nakon prošle sezone koja je bila najgora u 21. veku za Sevilju koja je zauzela razočaravajuće 14. mesto na tabeli, jasno je bilo da su velike promene potrebne u ekipi iz Andaluzije, a pored pomenute na klupi, klub je doveo i prodao veliki broj igrača, a među igračima koji su napustili ekipu nalazi se nekadašnji srpski reprezentativac Marko Dmitrović koji je prešao u Leganjes.

Kasu je napunio odlazak En Nesirija kojeg je Fenerbahče platio 20 miliona evra, a od zvučnijih pojačanja ističu se Keleči Ihenačo i, po transfemarktu nekada najvredini španski igrač, Saul Njigez.

Napravljena je i rokada na klupi, doveden je Garsija Pimenta koji za cilj ima da vrati ekipu u gornji deo tabele i da konkuriše za mesta koja vode u Evropu.

Na svom debiju, Pimentini izabranici su se susreli sa njegovom bivšom ekipom Las Palmasom u prvom kolu i u veoma zanimljivoj utakmici podelili su plen rezultatom 2:2.

Sevilja može biti razočarana ishodom jer je dva puta vodila i gubila prednost, ali ni bod nije loš početak za "rohiblankose" koji su prošle sezone u uvodnom delu kampanje tavorili u zoni ispadanja.

Slabu sezonu imao je i Viljareal kojem je osmo mesto koje je zauzeo bilo najgore u skorijoj istoriji i po prvi put još od sezone 2019/20 neće nastupati ni u jednom evropskom takmičenju.

Glavni razlog za to bio je veoma loš prvi deo prvenstva koji su većim delom proveli u donjem domu i ne smeju dozvoliti da se to ponovi ukoliko žele da konkurišu za Evropu ove sezone.

Iako je preko leta "žuta podmornica" ostala bez bitnih igrača poput Serlota i Jorgensena, dobro je izgledala u prvom kolu protiv Atletiko Madrida, pretendenta na titulu.

Kao i Sevilja, Viljareal je na toj utakmici dva puta vodio, ali nije uspeo da sačuva prednost i na kraju je remizirao sa "jorgandžijama" rezultatom 2:2.

Veoma dobar nastup protiv Atletika podigao je atmosferu u redovima gostiju kojima će danas biti cilj da ostanu neporaženi na "Roman Sančez Pishuanu".

Što se tiče istorijata međusobnih duela, goleade su česta pojava kada igraju ovi timovi i igra gol-gol je bila prolazna na njihovih poslednjih pet obračuna, a prošle sezone pored trijumfa Sevilje (2:1) viđen je i remi (1:1).

Odlučili smo da verujemo tradiciji i očekujemo da oba tima zatresu mrežu, a za hrabrije bismo predložili podelu bodova u Andaluziji pošto se radi o dosta ujednačenim ekipama.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAFAEL NADAL SAOPŠTIO BAŠ LOŠE VESTI: Jako sam razočaran što ovo govorim