SKANDINAVSKI DERBI: "Plavo-beli" se pretplatili na pobede pred svojim navijačima

V.M.

22. 08. 2024. u 09:47

U prvoj utakmici plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope, Molde će ugostiti Elfsborg na "Aker stadionu" (19.00).

СКАНДИНАВСКИ ДЕРБИ: Плаво-бели се претплатили на победе пред својим навијачима

Foto: Profimedia

Molde je prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige Evrope i sada pokušava da barem ponovi taj uspeh, a možda i da ode korak dalje zbog novog sistema takmičenja.

Svakako, i da izgubi od Elfsborga, domaćin je osigurao jesen u Evropi i ovo će biti četvrti put u poslednjih pet godina da igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Ono što je karakteristično za "plavo-bele" je to da su u Evropi ove sezone dobijali kod kuće, a gubili u gostima na mečevima sa Silkeborgom (3:1, 2:3), odnosno Serkl Brižom (3:0, 0:1).

Pored toga, Molde ne blista u prvenstvu, nakon 18 odigranih kola zaostaje velikih deset bodova za vodećim Bode Glimtom i zauzima razočaravajuće četvrto mesto na tabeli, a vredi napomenuti da im je meč sa Kristijansundom koji je trebao biti odigran proteklog vikenda odložen, tako da odmorni dočekuju večerašnji susret.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Sa druge strane, Eflsborg se nakon par godina pauze vratio u kvalifikacije za evropska takmičenja i već je napravio zavidan uspeh obezbedivši u najgorem slučaj grupnu fazu Lige konferencija.

Gostima je kao i domaćinima odavno započelo prvenstvo, što im je očigledno dalo "vetar u leđa" u kvalifikacijama koje su krenuli od prvog kola i redom bili bolji od Pafosa, Šerifa i Rijeke.

Protiv pomenute tri ekipe upisali su pet pobeda, a na četiri utakmice nisu primili nijedan gol, što najbolje govori o dominaciji Elfsborga.

Ipak, u domaćem prvenstvu im ne ide toliko dobro, prošle sezone su samo zbog lošije gol-razlike od Malmea izgubili titulu, međutim, ove ne uspevaju da održe korak za vodećim ekipama i nakon 19 odigranih kola zauzimaju tek sedmo mesto na tabeli sa 15 poena zaostatka u odnosu na lidera, neprikosnoveni Malme.

Pre dve godine večerašnji rivali su se sastali takođe u kvalifikacijama za Ligu konferencija i tada je bolji bio Molde pobedama od 4:1 i 2:1.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PIKSI SE U FSS PITA ZA SVE: Jovan Šurbatović za Novosti o odlasku sa mesta generalnog sekretara naše kuće fudbala

PIKSI SE U FSS PITA ZA SVE: Jovan Šurbatović za "Novosti" o odlasku sa mesta generalnog sekretara naše kuće fudbala

FUDBALSKI savez Srbije i Jovan Šurbatović su se pre sedam dana, posle ponovljene sednice Izvršnog odbora, sporazumno razišli i sada već bivši generalni sekretar je napustio Terazije 35. U intervjuu za "Novosti" on je izneo razloge odlaska sa odgovorne funkcije i odgovorio na neka pitanja o kojima je fudbalska Srbija mesecima "ispirala usta".

12. 09. 2024. u 11:16

Komentari (0)

KARATA NEMA, SVE RASPRODATO: Novak Đoković izazvao zemljotres u Šangaju