SRPSKI REPREZENTATIVAC IGRA SJAJNO: Sve što ga deli od plasmana u Ligu šampiona je njegov bivši klub!

V.M.

21. 08. 2024. u 08:12

U prvoj utakmici plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona, Malme će na "Eleda stadionu" ugostiti Spartu iz Praga koju na terenu predvodi naš Veljko Birmančević (21.00).

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ИГРА СЈАЈНО: Све што га дели од пласмана у Лигу шампиона је његов бивши клуб!

FOTO: Profimedia

Nakon što prošle godine nije učestvovao ni u jednom evropskom takmičenju, Malme sada pokušava da četvrti put u svojoj istoriji zaigra u Ligi šampiona, prvi put od sezone 2021/22.

Svoj put u kvalifikacijama domaćini su započeli u drugom kolu gde su u dosta zanimljivom dvomeču izbacili Klaksvik ukupnim rezultatom 6:4, a u trećem kolu su naleteli na PAOK protiv kojeg je bilo još više drame.

Nakon 2:2 u Švedskoj, pomenuti timovi su odigrali 3:3 u Grčkoj, pa je meč otišao u produžetke u kojima je bolji bio Malme koji je pogotkom Kristijansena u 99. minutu obezbedio igranje u plej-of fazi kvalifikacija.

Velika prednost "nebeskoplavih" je to što su već uveliko u takmičarskom pogonu, a pobedom nad Norćepingom za vikend zacementirali su se na prvom mestu Alsvenaken lige sa devet poena prednosti u odnosu na najbliže pratioce nakon 19 odigranih kola.

Sa druge strane, Sparta izgleda fantastično na startu sezone, odigrala je devet utakmica i upisala čak osam pobeda uz samo jedan remi i postigla je impresivna 22 gola.

Što se tiče samih kvalifikacija, "čelična Sparta" ih je započela u drugom kolu gde je rutinski izbacila Šamrok (6:2), nakon čega je usledio obračun sa bivšim evropskim prvakom, FKSB-om.

Posle remija u Češkoj (1:1), Sparta je na krilima sjajnog Stefana Birmančevića, koji je postigao dva gola i podelio asistenciju za treći, vodila sa 3:0 na poluvremenu revanša. Ipak, malo je falilo da "prospe" tu prednost jer je u nastavku primila dva pogotka, ali ono što je bitno za večerašnje goste je da su dogurali do plej-ofa i u najgorem slučaju će nastupati u Ligi Evrope ako izgube u ovom dvomeču.

Pomenuti Birmančević se na startu kampanje izdvojio kao najbolji pojedinac u ekipi, igra sjajno na svakoj utakmici i do sada je već postigao pet golova i podelio dve asistencije.

Ono što je zanimljivo kod našeg reprezentativca je to da je upravo Malme klub u kojem se on afirmisao, tu je pružao ubedljivo najbolje partije u svojoj karijeri i biće zanimljivo videti kako će odigrati protiv svog bivšeg kluba.

Večerašnji rivali su napadački raspoložene ekipe, vole da igraju na gol više i verujemo da će biti dosta pogodaka na "Eleda stadionu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,71)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

STIMULACIJE, DODATNI SLOBODNI DANI, STIPENDIJE, PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE… Evo koje sve benefite zaposlenima nudi Mercator-S