SLOVACI NIŠANE ISTORIJSKI PLASMAN U GRUPNU FAZU: Prethodne tri godine igrali su u Ligi konferencija

O. M.

30. 07. 2024. u 09:56

Slovan iz Bratislave dočekuje slovenačkog šampiona Celje u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

СЛОВАЦИ НИШАНЕ ИСТОРИЈСКИ ПЛАСМАН У ГРУПНУ ФАЗУ: Претходне три године играли су у Лиги конференција

Profimedia

Prvi meč završen je podelom plena, rezultatom 1:1. Pobednik ovog meča ide na boljeg iz dvoboja u kome se sastaju APOEL i Petrokub.

Šampion Slovačke je na dobar način počeo novu sezonu i upisao tri pobede u prve četiri utakmice, a u prvom kolu slovačke lige savladali su ubedljivo ekipu Komarna sa 4:1.

Do drugog kola stigli su preko makedonske Struge koju su savladali dva puta, 4:2 i 2:1.

U tri od četiri utakmice u dosadašnjem delu sezone Slovan je postigao dva ili više golova i sve četiri utakmice su došle "GG", a na tri je palo najmanje tri gola.

Slovan nikada nije igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Nekoliko puta je dolazio do poslednjeg kola kvalifikacija, ali bi tu stao. Po tri puta su igrali u grupnoj fazi lige Evrope i Lige konferencija, ali najveći uspeh ovog kluba je osvajanje Kupa pobednika kupova 1969. godine kada su u finalu savladali Barselonu sa 3:2. Na putu do tog trijumfa eliminisali su i naš FK Bor, tadašnjeg finalistu Kupa Maršala Tita.

Prošle sezone su eliminisani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pa prešli u plej-of za Ligu Evrope gde su izgubili od Arisa iz Limasola posle čega su se preselili u Ligu konferencija gde su stigli do plej-ofa za osminu finala.

U poslednje četiri domaće utakmice Slovan nema baš dobar skor i upisao je samo jednu pobedu, dok u poslednjih 11 utakmica ima samo tri pobede.

Celje je prošle sezone osvojilo tek drugu titulu prvaka Slovenije u svojoj istoriji i drugi put u istoriji učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prethodni put, pre četiri godine, eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija od Moldea.

Sezonu su u Sloveniji počeli pobedom protiv Brava, a meč prethodnog kola protiv Maribora odložen je kako bi imali više vremena da se pripreme za ovaj meč. Celje je na startu kvalifikacija eliminisao estonsku Floru iz Talina pobedama od 5:0 u gostima i 2:1 kod kuće.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Australijanac udario na Sinera pred finale Ju-Es opena