MAĐARSKA GOL-MAŠINA FUNKCIONIŠE I OKRNJENA: Velšani su nadigrali Crnogorce, ali sada imaju mnogo teži zadatak

O. M.

23. 07. 2024. u 11:29

U meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se Ferencvaroš i TNS. Prvak Mađarske biće domaćin u prvom meču, koji se igra u utorak od 20.30 u "Grupama areni" u Budimpešti.

МАЂАРСКА ГОЛ-МАШИНА ФУНКЦИОНИШЕ И ОКРЊЕНА: Велшани су надиграли Црногорце, али сада имају много тежи задатак

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Ferencvaroš je najdominantniji mađarski klub poslednjih godina. Osvojili su šest uzastopnih titula, a prošle sezone su bili posebno ubedljivi. Osvojili su naslov sa čak 16 bodova više od drugoplasiranog Paksa.

Njihova glavna snaga prošle sezone bio je napadački tandem Kenan Kodro - Barnabas Varga. Varga je bio najbolji strelac lige sa 20 postignutih golova, dok je Kodro postigao 15. Međutim, mađarski napadač je zadobio povredu glave na Evropskom prvenstvu i nije odigrao nijednu prijateljsku utakmicu Ferencvaroša.

Mađarski klub je odigrao nekoliko veoma jakih pripremnih utakmica. Najjači je definitivno bio protiv Vest Hema, gde su remizirali 2:2. Strelci za Ferencvaroš bili su Ovusu i Pešić.

Šampioni Velsa su već odigrali dve evropske utakmice ovog leta. U ove kvalifikacije su krenuli od prvog kola, gde su ukupnim rezultatom 4:1 eliminisali prvaka Crne Gore Dečić.

Posebno su dobro odigrali prvi meč pred svojim navijačima, kada su pobedili sa 3:0 zahvaljujući golovima Dejvisa i dvostrukog strelca Janga. U revanšu nisu dozvolili protivniku da napravi čudo i sigurnom igrom potvrdili su prolaz u narednu fazu kvalifikacija.

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH REŠITE TO Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)