GOLEADA U NAJAVI: "Žuta horda" i njen današnji rival igraju izuzetno napadački fudbal

V.M.

23. 07. 2024. u 09:12

PRVU utakmicu današnjeg programa drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigraće Bode Glimt i RFS koji se o 17 časova sastaju na "Aspmira stadionu" u Glimtu.

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Жута хорда и њен данашњи ривал играју изузетно нападачки фудбал

Foto Profimedia

Nakon godinu dana pauze, Bode Glimt se osvajanjem titule, treće u poslednje četiri godine vraća u kvalifikacije za Ligu šampiona i pokušaće po prvi put u svojoj istoriji da se plasira u grupnu fazu takmičenja.

Domaćin kvalifikacije počinje od druge runde i veliki je favorit protiv RFS-a, što zbog kvaliteta ekipa, što zbog sjajne forme u kojoj se nalazi.

Norveško prvenstvno je uveliko u pogonu, odigrnao je 15 kola i "žuta horda" je prva na tabeli sa sigurniih plus šest u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Brana od koje je odigrala i meč manje.

Četa Kjetila Knutsena je napadčki veoma raspoložena, postigla je čak 36 golova u prvenstvu, a vredi napomenuti i to da je slavila na poslednja dva meča na "Aspmira stadionu", protiv Brana (5:1) i Oda (3:1), tako da u odličnom ritmu dočekuje današnji susret.

Sa druge strane, RFS je kvalifikacije započeo od prvog kola u kojima nije imao problema protiv Larmea. Dominantno ga je savladao u dvomeču ukupnim rezultatom 7:0, ponovo pokazavši da se radi o ofanzivno orijentisano ekipi koja voli da igra izuzetno napadački fudbal.

Kao što je slučaj sa domaćinom i gost dominira u svom domaćem prvenstvu, posle 22 odigrana kola ima lepu prednost od četiri boda i odigranog meča manje od Rige. Razlika na oko možda nije toliko velika, ali kada se uzme u obzir jačina letonske lige to je solidna zaliha.

Što se tiče forme, RFS je vezao šest pobeda svim takmičenjima, usputv postigavši 26 golova na tim utakmicama, tako da i on u odličnom ritmu dočekuje ovaj susret.

NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)