"VIKINZI" SU DOMINIRALI PRE SEDAM DANA, ALI: Realizacija im je bila slaba i moraju je popraviti ukoliko žele da prođu dalje

V.M.

16. 07. 2024. u 10:02

SREĆA je bila na strani Šamroka pre sedam dana protiv Vikingura (0:0), ali u današnjem revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se igra na "Talat stadionu od 21.00, će morati da pruže znatno bolju partiju ukoliko planiraju da se plasiraju u sledeću fazu.

ВИКИНЗИ СУ ДОМИНИРАЛИ ПРЕ СЕДАМ ДАНА, АЛИ: Реализација им је била слаба и морају је поправити уколико желе да прођу даље

Foto: Profimedia

Vikingur je bio daleko bolji rival na prvom meču, konstantno je pretio, ali falila mu je preciznost i nije uspeo da pronađe put do mreže Šamroka iako je 73% poseda lopte uz čak 12 upućenih udaraca, ali jednostavno je sreća bila na strani irskog velikana.

Ta slaba partija Šamroka i nije toliko začudila, pošto se roversi baš muče ove sezone, ne liče na onaj tim koji je osvojio četiri uzastopne titule i posle 24 odigrana kola zauzimaju četvrto mesto u domaćem šampionatu sa 13 poena zaostatka u odnosu na vodeći Šelburn.

Večeras će morati znatno da podigne nivo igre i verovatno postigne koji gol kako bi prošao dalje, a davanje golova mu nije "forte" u poslednje vreme jer je minulih osam utakmica u svim takmičenjima samo pet puta tresao mrežu.

Sa druge strane, Vikingur je u dosta boljem ritmu, igra odlično u domaćim prvenstvima i posle 14 odigranih kola zauzima prvo mesto u islandskom šampionatu, a uz to je dogurao i do finala kupa u kojem će igrati sa Akurejrijem.

Popularni "vikinzi" nikada u svojoj istoriji nisu igrali u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, mada su redovno učesnici kvalifikacija iako nemaju mnogo uspeha u njima.

Ipak, pre sedam dana su pokazali da su kvalitetniji tim od Šamroka, falila im je realizacija, ali verujemo da to večeras neće biti slučaj i da će uspeti da se plasiraju u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

NAŠ TIP: Šamrok - Vikingur prolazi dalje 2 (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!