"SOVJETSKI" DERBI U MINSKU: Pjunik želi novu jesen u Evropui, Dinamo je znao i da prezimi

O. M.

10. 07. 2024. u 13:49

PRVAK Belorusije Dinamo iz Minska sastaće se sa šampionom Jermenije Pjunikom u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

СОВЈЕТСКИ ДЕРБИ У МИНСКУ: Пјуник жели нову јесен у Европуи, Динамо је знао и да презими

Foto Profimedia

Dinamo Minsk je prošle godine osmi put u istoriji postao šampion Belorusije i prvi put od 2004. godine. Ni ove sezone ne planiraju da stanu, već jure drugu uzastopnu titulu. Posle 15 kola u novoj sezoni, Dinamo Minsk nema poraza, ima 10 pobeda i deli prvo mesto sa Torpedom sa 35 bodova.

Poslednji put Dinamo Minsk je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2005/06, kada je eliminisan od Anortozisa ukupnim rezultatom 2:1.

Na ovom takmičenju nikada nisu prošli prvi krug kvalifikacija, ali imaju bogato iskustvo u Evropi. U sezonama 2014/15 i 2015/16 igrali su u grupnoj fazi Lige Evrope i protiv Fiorentine, Genta, PAOK-a, Salcburga, Rapida iz Beča i Viljareala.

Najbolje rezultate u Evropi ostvarili su u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka kada su u tri navrata igrali četvrtfinala evropskih kupova, po jednom Kupa šampiona, Kupa UEFA i Kupa pobednika kupova.

Godine 1985. ih je na put do polufinala Kupa UEFA eliminisao sarajevski Željezničar, a reptrizu tog epskog dvoboja gledali smo prošle godine u prvom pretkolu Lige konferencija kada su opet plavi sa Grbavice bili bolji.

Dinamo je trenutno u nizu od četiri utakmice bez pobede u Evropi, a u pet od poslednjih šest utakmica videli smo golove sa obe strane.

Nisu pobedili u poslednjih pet utakmica kod kuće. U prethodne četiri sezone u Evropi Dinamo je ostvario samo jednu pobedu.

Pjunik se vrća u kvalifikacije za Ligu šampiona posle dvogodišnje pauze. Poslednji put kad su se našli u ovom takmičenju na put im je stala Crvena zvezda pa su morali da se presele u kvalifikacije za LE gde su eliminisani od strane Šerifa koji ih je tako poslao u grupnu fazu Lige konferencija. prošle godine pjunik je stao u trećem prekolu LK gde je norveški Bode/Glimt bio prejak.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,94)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!