GATUZOVA RENESANSA U SPLITU: Slavni italijanski fudbaler je spreman da vrati titulu na "Poljud"

V.M.

09. 07. 2024. u 09:18

HRVATSKI velikan pod trenerskom palicom Đenara Gatuza vredno radi na pripremama za predstojeću sezonu, a novu prijateljsku utakmicu Hajduk će odigrati danas od 11.30, kada se bude sastao sa Lavovim.

ГАТУЗОВА РЕНЕСАНСА У СПЛИТУ: Славни италијански фудбалер је спреман да врати титулу на Пољуд

Foto: Profimedia

Hajduk je prošle godine odlično otvorio sezonu i dugo se borio za prvo mesto, međutim, u završnici prvenstva je posrnuo, ostao je "bez gasa" i na kraju je imao veliki zaostatak u odnosu na prvoplasirani Dinamo.

Uprava kluba radi sve što može kako bi vratila "bile" na vrh, a to se vidi i po dovođenju čuvenog Đenara Rina Gatuza na klupu. Legendarni fudbaler Milana i italijanske reprezentacije ima impresivan rezime i u svojoj trenerskoj karijeri do sada je vodio velike klubove poput Milana, Napolija, Valensije i Olimpik Marselja.

Kao igrač je bio poznat po svojoj borbenosti i agresivnosti, a tako igraju i njegove ekipe koje vodi sa klupe što će se sigurno dopasti publici na "Poljudu" koja redovno ispunjava tribine čuvenog stadiona.

Iako nisu još dovedena neka zvučna pojačanja, po hrvatskim medijima se piše da je blizu kluba Ivan Rakitić, a već duže vreme se i ime Edina Džeka povezuje sa Hajdukom i ukoliko njih uspeju da dovuku u Split, imaju ozbiljne šanse da se bore za titulu koju čekaju 20 godina.

Što se tiče samih priprema, "bili" su za sada odigrali dva meča, na prvom su izgubili od Radomlja (0:1), a nakon toga su odigrali dosta bolje protiv Šahtjora sa kojim su remizirali s rezultatom 1:1.

Za rivala danas će imati Lavov koji je prošlu sezonu završio na šestom mestu ukrajinskog prvenstva i ostao bez plasmana u evropska takmičenja, ali napreduje iz godine u godinu i vidi se da je ponovo napravio respektabilan tim, pošto je odlično započeo pripreme.

Do sada je odigrao tri meča, savladao je Veres (4:0) i austrijskog šampiona Šturm iz Graca (2:1), a uz to je i odigrao remi sa Kečmeketom.

Iako Hajduk igra tvrdo, to nije slučaj sa Lavovim i verujemo da će ukrajinski tim nametnuti nešto brži ritam i pokušati da igra otvoreno, pa zbog toga tipujemo golove na ovom prijateljskom meču.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA PODRŠKA ZA ORLOVE: Kapiten Srbije na tribinama, bodri tenisere Srbije protiv Grčke (VIDEO)