INTER USPUTNA STANICA ZA NOVI OKRŠAJ SA AEKOM: Velež apsolutni favorit protiv vicešampiona Andore

O. M.

10. 07. 2024. u 09:24

FUDBALERI mostarskog Veleža ugostiće Inter Eskaldes iz Andore u okviru prvog pretkola Lige konferencija.

ИНТЕР УСПУТНА СТАНИЦА ЗА НОВИ ОКРШАЈ СА АЕКОМ: Вележ апсолутни фаворит против вицешампиона Андоре

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

"Rođeni" će goste sa Pirineja ugostiti od 20 časova na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, domu fudbalera Željezničara, pošto stadion u Vrapčićima još ne zadovoljava uslove odigravanja utakmica pod okriljem UEFA. 

Velež u ovu utakmicu ulazi sa novim trenerom, Austrijancem Damirom Čanadijem, koji je na klupi "rođenih" zamenio Deana Klafurića, novog šefa stručnog štaba našeg TSC-a.

Mostarski klub je plasman u Ligu konferencija izborio osvojivši treće mesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nisu imali šanse da se umešaju u trku za titulu sa banjalučkim Borcem i gradskim rivalima Zrinjskim, ali su prošli kroz cilj kao treći sa solidnih šest bodova više od Sarajeva i čak 11 više od Posušja koji je ostao prvi "ispod crte" za evrokupove.

Posebno dobre igre Velež je prikazivao u poslednjoj trećini trokružnog prvenstva Bosne i Hercegovine, kada je upisao samo dva poraza, od Sarajeva i od Zrinjskog u gostima, dok su sa Borcem odigrali 1:1. Uspešno proleće Velež nije uspeo da kruniše osvajanjem nacionalnog Kupa u kome je stigao do finala, ali ga je tamo zaustavio gradski rival Zrinjski.

Ovo će biti treće učešće Veleža u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Pre dve godine bili su slobodni u prvom kolu, a onda su ispali, pomalo neočekivano, u drugom kolu od Hamrun Spartansa posle dva minimalna poraza. Sezonu ranije stigli su na korak do plej-ofa najmlađeg evropskog klupskog takmičenja. U drugom kolu su napravili senzaciju eliminisavši AEK iz Atine, ali ih je u trećoj rundi zaustavio švedski Ekranes.

Zanimljivo je da ih i ove godine u drugom kolu čeka dvomeč sa AEK-om ako prođu predstavnika Andore. Ti mečevi igraju se 25. jula i prvog avgusta. Inače, najveći uspeh "rođenih" u Evropi ostvaren je 1975, kada su stigli do četvrtfinala Kupa UEFA gde ih je zaustavio potonji finalista Tvente.

Prošle godine Inter Eskaldes je za tri boda ostao kratak u borbi za prvo mesto koje je posle pet godina vratila Santra koloma. 

Poslednjih pet godina Inter ima tri prva i dva druga mesta u ligi Andore, što ga čini najboljim timom u tom razdoblju.

Tokom poslednje tri sezone, takmičili su se za evropska mesta, pobedivši samo dva puta, jednom remizirajući i pet puta izgubivši u osam mečeva. Njihov najbolji uspeh u kvalifikacijama bio je plasman u drugi krug, gde su ih zaustavljali Kluž, odnosno Hibernijans. 

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 2,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji