PARTIZANOV DŽELAT AUTSAJDER NA ISLANDU: Vikingur je prošle sezone bio neporažen u Ligi

O. M.

09. 07. 2024. u 11:22

U prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Vikingur dočekuje Šamrok Rovers, u utorak od 20.45 na stadionu "Vikingsvolur" u Rejkjaviku.

ПАРТИЗАНОВ ЏЕЛАТ АУТСАЈДЕР НА ИСЛАНДУ: Викингур је прошле сезоне био непоражен у Лиги

Profimedia

Vikingur iz Rejkjavika je u poslednjem meču došao na korak od osvajanja četvrtog uzastopnog Kupa Islanda. Posle nerešenih 1:1 u regularnom delu meča protiv Stjarnana Gardabaera, Vikingur je pobedio u izvođenju penala s rezultatom 5:4.

Islanđanin srpskog porekla Danijel Dejan Đurić (otac mu je naše gore list, a majka iz Bugarske) doveo je Vikingur u vođstvo u prvom poluvremenu, a Gudmundur Kristjanson je u 91. minutu pogodio za izjednačenje i poslao utakmicu u produžetke. Posle izjednačenja i produžetaka, pobednika su rešili jedanaesterci, gde su domaćini izašli kao pobednici.

Ova pobeda dolazi kao deo njihovog impresivnog niza u ligi, gde su neporaženi u poslednjih devet utakmica, uz šest pobeda i tri remija od poraza od Kopavogura u maju, njihovog jedinog poraza u ligi ove sezone. Pošto je osvojio titulu prvaka 2023. godine, Vikingur ima velike šanse da odbrani titulu, trenutno vodi na tabeli sa 33 boda iz 14 utakmica, pet bodova ispred drugoplasiranog Valura Rejkjavika.

Pod vođstvom Arnara Gunlaugsona, tim je prošle sezone ostao neporažen u 21 od 22 utakmice, pobedivši u 19 i remizirajući dva, čime su se kvalifikovali za Ligu šampiona i osvojili svoju sedmu titulu u Besta deildina ligi.

Vikingur još nikada nije uspeo da se kvalifikuje za grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, a najbliže im je bilo u sezoni 2022/23. kada su stigli do trećeg kola kvalifikacija, pre nego što su eliminisani od poljskog Leha iz Poznanja.

Šamrok roversi su se vratili na pobednički put sredinom nedelje kada su uspeli da obezbede trijumf od 1:0 protiv Dandalka u irskoj Premijer diviziji.

Pod vođstvom Stivena Bredlija, ekipa je u 23 utakmice Premijer divizije ove sezone ostvarila devet pobeda i sedam neodlučenih, sakupila je 34 boda i trenutno je četvrta na tabeli, sa 13 bodova zaostatka za vodećim Šelburnom. Šamrok Roversi su ove sezone već izgubili sedam utakmica, tri više nego prošle sezone kada su osvojili titulu prvaka sa 72 boda iz 36 utakmica, čime su obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nakon što nisu uspeli da obezbede evropski fudbal prošle jeseni, cilj Šamrok Roversa ostaje da se vrate u grupnu fazu po prvi put od sezone 2022-23, kada su učestvovali u Ligi konferencija. Pre 14 godina igrali su i Ligu Evrope, kada su šokirali Partizan u plej-ofu, ali se nikada nisu plasirali u Ligu šampiona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ SRUŠILA INTERNET! Novakova žena videla šta je uradio Janik Siner i poručila ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ SRUŠILA INTERNET! Novakova žena videla šta je uradio Janik Siner i poručila ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 14:24

Komentari (0)

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo