VREME JE ZA PREKID POSTA? Vasko neće imati bolju priliku da pobedi večerašnjeg rivala kojeg nije savladao punih 14 godina!

V.M.

10. 07. 2024. u 07:50

FUDBALERI Vasko da Game će večeras pokuašati da upišu treću uzastopnu ligašku pobedu kada u okviru 16. kola brazilske Serije A budu dočekali Korintijans na "San Žanuariju" (0.00).

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПРЕКИД ПОСТА? Васко неће имати бољу прилику да победи вечерашњег ривала којег није савладао пуних 14 година!

Foto: Profimedia

Nakon promenljivog starta sezone, deluje da je Vasko pronašao formu i današnji meč dočekuje u seriji od dve vezane pobede. Prvo je savladao Fortalezu rezultatom 2:0, a nakon toga bio je bolji i od Internasionala u gostima (2:1).

To je bio po prvi put još od novembra meseca da su "crno-beli" vezali dve ligaške pobede, a danas će imati lepu priliku da ostvare i treću.

Sada se vraćaju na svoj teren, "San Žanuario", na kojem ne znaju za poraz na četiri uzastopne utakmice (po dve pobede i remija), što im daje dodatno samopouzdanje pred večerašnji susret.

Zbog serije odličnih rezultata Vasko se odmakao iz zone ispadanja, trenutno je 13. na tabeli, a ukoliko i danas slavi pred svojim navijačima umešaće se u borbu za mesta koja vode u međunarodna takmičenja.

Ono što takođe vredi napomenuti je vidno poboljšanje u defanzivi izabranika Rafaela Paive. Iako su i dalje među najgogrim odbrambenim ekipama u ligi sa 26 primljenih golova, na poslednje tri utakmice su "samo" dva puta vadili loptu iz svoje mreže i to jedan od glavnih razloga za sve bolju formu domaćina.

Sa druge strane, mučenje Koritnijansa se nastavlja, brazilski velikan nikako ne uspeva da uhvati nekakvu konstantnost u igri i tavori u zoni ispadanja, doduše sa samo dva boda zaostatka u odnosu na Kujabu koja je prva ekipa iznad crte.

Dovoljno je reći da su gosti upisali samo jednu pobedu na poslednjih deset utakmica, a uz to su jedna od četiri ekipe u Seriji A koje i dalje nisu na strani slavile ove sezone i to su neki od glavnih razloga veoma slabih rezultata "svemoćnih".

Ra razliku od Vaska koji se mučio defanzivno, Korintijans ima velikih problema sa postizanjem golova, samo je 12 puta tresao mrežu svojih rivala i posle Gremija, odnosno Fluminensea ima najgori napad u ligi.

Ipak, tradicija će danas biti na njegovoj strani jer na čak 20 uzastopnih mečeva nije izgubio od Vaska koji je večeranjšeg rivala poslednji put dodelio davne 2010. godine!

Zadnji susret ovi timovi odigrali su u novembru prošle godine, takođe na "San Žanuariju" i tada je Korintijans slavio rezultatom 4:2.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Estrelje, Viktora, Paule i Pajea, dok će kod gostiju meč propustiti Garo, Palasios, Fagner i prvi golman Migel.

Momenutim i forma su na strani Vaska i verujemo da je došlo vreme da se prekine post dug 14 godina.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji