PRE DVE GODINE NA POSLEDNJOJ PREPRECI IH ZAUSTAVIO PARTIZAN: Malteški predstavnik nikada nije igrao grupnu fazu evrokupova

O. M.

09. 07. 2024. u 10:08

ŠAMPIONI Malte i Gibraltara nisu često imali priliku da igraju drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ НА ПОСЛЕДЊОЈ ПРЕПРЕЦИ ИХ ЗАУСТАВИО ПАРТИЗАН: Малтешки представник никада није играо групну фазу еврокупова

FOTO: FK Partizan

Prvaku Gibraltara, isto je bio Linkoln red imps, to je uspelo samo jednom otkad se fudbaleri sa Stene takmiče u UEFA takmičenjima. Bilo je to pre tri godine kada je neočekivano u prvom kolu eliminisao luksemburšku Folu Eš.

Tadašnji prvak Malte Valeta je 2019. godine bila bolja od drugog luksemburškog tima Dudelanža i to je jedini put u ovoj deceniji da je prvak ostrvske zemlje igrao drugo pretkolo.

Sada će prvaci ove dve zemlje u međusobnom susretu odlučiti o putniku u drugu rundu. Prva utakmica igra se ovog utorka na Malti gde će Hamrun spartanski dočekati Linkoln red impse.

Hamrun Spartans je izborio mesto u žrebu kvalifikacija zadržavši titulu u Premijer ligi Malte prošle sezone. Osvojili su 62 boda iz 26 mečeva i završili sa pet bodova prednosti na vrhu tabele. Bio je to deseti naslov za Spartance koji su tako postali peti klub sa Malte koji je stekao pravo da iznad grba prišije zvezdicu.

Hamrun nije imao mnogo vremena za pripreme od kraja prošle sezone. Odigrali su samo jednu prijateljsku utakmicu u kojoj su sa 3:1 pobedili lokalne rivale Slijemu. Sezonu su završili sa pet utakmica bez poraza, posle četiri pobede zavesu su spustili remijem protiv Hibernijansa. Inače, tri kola pre kraja Hamrun je zaostajao dva boda za Florijanom koja se nije snašla u završnici trke za titulom, pa je izgubila u sva tri poslednja kola.

Prošle godine u prvom kolu kvalifikacija Hamrun je imao horor-žreb jer im je zapao Makabi iz Haife koji je opravdao ulogu favorita i ukupnim rezultatom 6:1 prošao dalje. Kod kuće su izgubili sa 4:0 od Izraelaca. Na svom terenu imaju samo jednu evropsku pobedu, uz tri poraza.

U međuvremenu, Linkoln red imps je odbranio titulu od upornih nasrtaja Sent Džozefa, koji im je naneo i poslednji poraz, prošlog decembra, otkada su vezali 17 utakmica bez izgubljene. Zanimljivo je da su i oni u prvom kolu prošle sezone ispali ukupnim rezultatom 1:6, a bolji od njih bio je Karabag.

Impsi su ostali neporaženi samo tri puta u poslednjih 17 gostovanja u evropskim kupovima. 

Njihove nade da će ostvariti pozitivan rezultat u utorak mogu biti ublažene činjenicom da su izgubili 17 od svoja ukupno 22 evropska gostovanja, uključujući i sva tri u grupnoj fazi Lige konferencija 2022. godine. Tada su Impsi posle eliminisanja Fole Eš naleteli na Kluiž u drugom pretkolu, a posle ispali i od Slovana iz Bratislave u trećem pretkolu Lige Evrope, da bi u plej-ofu za Ligu konferencija iznenadili estonsku Rigu i sa dva neodlučena rezultata izborili produžetke u revanšu u Estoniji u kojima su sa 3:1 pobedili.

Za razliku od Impsa, Hamrun nikada nije igrao grupnu fazu, a najbliži je bio pretprošle godine kada je u plej-ofu Lige konferencija ispao od Partizana.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1X&2+

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...