FINALE PRE FINALA: Ima li mlađana "crvena furija" ono što je potrebno da se eliminiše nemačka mašinerija?

V.M.

05. 07. 2024. u 07:50

U verovatno najzanimljivijem meču četvrtfinala Evropskog prvenstva, koplja će ukrstiti reprezentativci Španije i Nemačke. Zbog forme i načina igre ovaj susret je okarakterisan kao "finale pre finala" i odigraće se "MHP areni" u Štutgartu (20.45).

ФИНАЛЕ ПРЕ ФИНАЛА: Има ли млађана црвена фурија оно што је потребно да се елиминише немачка машинерија?

FOTO: Tanjug/AP

Kada je izašao žreb za nokaut fazu takmičenja, navijači širom sveta su sa nestrpljenjem čekali da današnji rivali "odrade posao" u osmini finala kako bi se susreli u četvrtfinalu i nisu razočarali.

Dosta je teže bilo Nemačkoj koja je uz pomoć VAR-a savladala Dansku s 2:0, golovima Haverca sa bele tačke i supertalentovanog Džamala Musijale, dok je Španija primila prvi gol na meču protiv Gruzije, ali je nakon toga "ubacila" u petu brzinu i dominantno slavila s rezultatom 4:1.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Zbog načina na koji su igrali ovi timovi u dosadašnjem toku takmičenja, ovaj meč može biti okarakterisan kao "finale pre finala" i sigurno nas danas očekuje veoma zanimljiv i ujednačen susret.

Posebnu pažnju na sebe na Euru su skrenuli Španci, koji jesu došli na prvenstvo sa epitetom veoma jake reprezentacija, ali malo ko je očekivao ovako dominantne nastupe "crvene furije".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Španci su protutnjali kroz grupnu fazu osvojivši maksimalnih devet bodova pobedama nad Hrvatskom, Italijom i Albanijom, a tu igru preneli su i na osminu finala gde im je žrtva bila Gruzija.

Najbolje o njihovoj dominaciji govori njihova gol-razlika, 9:1, a vredi napomenuti da je i taj primljeni pogodak bio autogol uskoro novog fudbalera Atletiko Madrida Robina le Normana.

Glavna snaga ove reprezentacije je vezni red koji predvode megazvezvde Rodri i Pedri, a uz njih najviše su se do sada istakli supertalentovana krila Niko Vilijams i Lamin Jamal.

Iako su Jamal i Vilijams izuzetno mladi igrači, njih je selektor De la Fuente ozbiljno pripremao za ovo prvenstvu, obojica su odigrali dvocifren broj utakmica za reprezentaciju i to je najbolji pokazatelj sjanog rada španskog fudbalskog saveza.

Što se tiče domaćina Evropskog prvenstva, Nemačka je odlično otvorila prvenstvo pobedama nad Škotskom i Mađarskom, nakon čega je usledio remi sa Švajcarskom.

To je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta u grupi, što je i bio cilj "pancera", mada im je možda bilo pametnije da su zauzeli drugo mesta jer je "donji deo" žreba daleko lakši da se dođe do finala.

Ipak, to poštenje im se vratilo u osmini finala u vidu VAR-a koji je Dancima poništio vodeći gol zbog minimalnog ofsajda, nakon kojeg su Nemci preuzeli kontrolu i na kraju rutinski slavili s 2:0.

Kao što De la Fuente radi odličan posao sa Špancima, to je slučaj i sa Julianom Nagelsmanom koji je nakon slabog izdanja u Bajernu odlučio da preuzme ''Manšaft".

To se pokazalo kao pun pogodak, što za njega, što za reprezetnaciju, jer ju je ponovo podigao u sam vrh svetskog fudbala i na Nemačku se ponovo gleda kao na silu posle nekoliko slabih izdanja na evropskim i svetskim prvenstvima.

Izostanaka nema ni sa jedne ni sa druge strane, što sve raduje i ukoliko ne bude nekih taktičkih iznenađenja, večeras bi trebalo da gledamo najjače moguće sastave na "MHP areni".

Takođe, ono što vredi napomenuti je da su Španija i Nemačka dve najuspešnije reprezentacije u istoriji evropskih prvenstava sa po tri osvojene titule, što daje dodatan "šmek" ovom velikom derbiju.

Klikni na link za NAŠ TIP: X (KVOTA 3,30)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca