OVO BI NEKADA BIO DERBI ZA TITULU: Dva najtrofejnija kluba u istoriji Premijer divizije ukrštaju koplja

V.M.

04. 07. 2024. u 13:17

U okviru 23. kola irske Premijer divizije sastaće se dva najtrofejnija kluba u istoriji ove lige kada Šamrok bude ugostio Dandalk (21.00).

ОВО БИ НЕКАДА БИО ДЕРБИ ЗА ТИТУЛУ: Два најтрофејнија клуба у историји Премијер дивизије укрштају копља

Profimedia

Ovo je obračun ekipa koje su najuspešnije u istoriji Premijer divizije, za nijansu je bolji Šamrok koji je osvojio 11 titula, dok je Dandalk odmah iza njega sa osam naslova prvaka Irske.

Ipak, ove godine nisu u borbi za titulu, a to se posebno odnosi na Dandalk koji je pretposlednji na tabeli. Doživeo je veliki pad ove sezone, nikako da uhvati ritam i nalazi se u borbi za opstanak.

U poslednje vreme jeste počeo da igra bolje, upisao je dve pobede na minulih pet mečeva, ali i dalje zaostaje velikih šest bodova za Bohimijansom koji je prvi tim iznad crte, a uz to je odigrao i dva meča manje od Dandalka.

Glavni problem gostiju jeste postizanje golova, samo su 13 puta tresli mrežu na 22 utakmice i moraju to poboljšati ako misle da ostanu u ligi.

Vredi napomenuti i to da pretposlednje mesto vodi u plej-aut, dok samo poslednje direktno ispada iz Premijer divizije i njega trenutno drži Drogeda koja ima tri boda manje od Dandalka.

Sa druge strane, Šamrok je osvojio četiri vezane titule, ali odbrane trona gotovo sigurno neće biti jer je trenutno četvrti na tabeli sa velikih 15 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Šelburn.

Doskoro je ta razlika bila dosta manja, ali ''zeleno-beli" su doživeli tri poraza na protekle četiri utakmica i ne dočekuju današnji derbi u dobrom ritmu.

Ovi rivali su već odigrali dve međusobna duela od starta sezona i pored remija (1:1), viđena je pobeda Šamroka (1:0).

Na tim mečevima je bilo malo golova i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,83)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!