OBRAČUN BIVŠIH ŠAMPIONA:: Ekipa iz prestonice mora da slavi kako bi održala korak za liderom

V.M.

02. 07. 2024. u 11:07

U 21. kolu Virslige fudbaleri Valmijere će ugostiti Rigu od 17 časova.

ОБРАЧУН БИВШИХ ШАМПИОНА:: Екипа из престонице мора да слави како би одржала корак за лидером

Foto: Profimedia

Kao što tradicija nalaže, Riga se nalazi u samom vrhu tabele Virslige sredinom sezone i jedan je od glavnih kandidata za titulu. Trenutno je druga na tabeli i zaostajala je pet bodova za vodećim RFS-om koji je ovo kolo otvorio pobedom Liepajom, tako da sada ta razlika iznosi osam poena.

Iako je proteklih godina bila stalno u vrhu tabele, Riga nije osvojila titulu od 2020. godine i navijači se nadaju da je došlo vreme da se taj post prekine.

Što se tiče forme ekipe iz prestonice, ona je na zavidnom nivou, sakupili su 13 bodova na poslednjih pet mečeva, ostvarivši četiri pobede uz remi, tako da sa velikim samopouzdanjem dolaze na noge Valmijeri.

Sa druge strane, domaća ekipa je u prošlom kolu ubedljivo poražena od RFS-a s 4:1 i sada zaostaje velikih 14 bodova za liderom od kojeg je takođe odigrala meč manje.

Taj poraz je dokazao da Valmijera nema kvalitet potreban da se bori za titulu i teško da će ponoviti uspeh od pre dve godine kada je bila šampion Letonije.

Doduše, pre toga domaći sastav je upisao sedam uzastopnih pobeda, mada to više govori o razlici u kvalitetu između timova iz samog vrha i ostatka tabele.

Međusobni dueli današnjih rivala su tradicionalno dosta ujednačeni i na minula tri obračuna obe ekipe su tresle mrežu. Viđena su dva remija sa rezultatom 1:1, dok je jedinu pobedu upisala Valmijera.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!