KOSTARIKA NIJE SPOSOBNA ZA ČUDO: Paragvajcima ne odgovara igranje u SAD

O. M.

02. 07. 2024. u 10:19

PARAGVAJ i Kostarika igraj uutakkicu za prestiž u trećem kolu Kopa Amerika, iako "trikolori" imaju neke šanse u domenu teorije da se nađu u četvrtfinalu.

КОСТАРИКА НИЈЕ СПОСОБНА ЗА ЧУДО: Парагвајцима не одговара играње у САД

NORBERTO DUARTE / AFP / Profimedia

Ta teorija podrazumeva da Brazil izgubi od Kolumbije, što i nije tolika naučna fantastika imajući u vidu formu u kojoj se nalazi.

Kolumbija je snagu pokazala u prva dva kola kada je savladala ekipe koje se danas na stadionu "Ku dva" u glavnom gradu Teksasa Ostinu. Kostarika je posebno nadigrana jer u porazu od 3:o nije pokazala baš ništa. Primenili su istu taktiku kao u prvom kolu protiv Brazila, ali ih nije poslužila sreća, tačnije napadači "El trija" su bili mnogo spretniji pred golom Sekueire koji je od igrača utakmcie protiv Brazila utonuo u sivilo ekipe i malo doveo u pitanje epitet dostojnog naslednika Kejlora Navasa kojim su ga počastili izveštači sa utakmice prvog kola.

Sada je pred ekipom Gustava Alfara nemoguća misija, da pobede Paragvaj i da kolumbija pobedi Brazil, ali dodatni uslov je da pobedničke ekipe ostvare zajedničku gol-razliku od plus šest. Drugim rečima, da obe pobede sa po 3:0 ili da Kolumbija pobedi sa 2:0, a Kostarika sa četiri razlike itd.

S obzirom da je Kostarika godinama unazad sa tri ili više razlike pobeđivala samo ekipe poput Sent Kits i Nevisa ili Gvatemale, navijači srednjeameričke države nemaju mnogo čemu da se nadaju.

Kada se tome doda da na ovom izdanju Kopa Amerike još nisu uputili udarac u okvir gola stvari postaju još jasnije.Uz to, Kostarika će na ovoj važnoj utakmici ostati bez Manfreda Ugaldea, nakon što je napadač Spartaka iz Moskve u petak dobio drugi žuti karton.

Na američkom tlu Paragvajci se ne osećaju prijatno, jer u utorak napuštaju Kopa Amerika u grupnoj fazi prvi put od 2016. godine, kada je takmičenje takođe održano i u SAD. Paragvaj nikada nije završio bez ijednog osvojenog boda u ovom takmičenju.

Ekipa Danijela Garnera je primila šest golova u dve utakmice grupne faze. Drugi su po broju golova na ovom turniru iza Bolivije (sedam), a toliko golova u jednoj grupnoj fazi Kopa Amerike nisu primili od 2001. godine.

Postigli su po jedan gol u obe utakmice prvog kola, a od juna prošle godine nisu uspeli da postignu više od jednog gola na utakmici, kada su savladali Nikaragvu sa 2:0 u prijateljskom susretu.

Andres Kubas će na ovom meču biti suspendovan nakon što je dobio crveni karton u prethodnoj utakmici, dok je Damijan Bobadilja bio jedini novajlija u startnoj postavi Paragvaja.

Iako će Kostarika pokušati da postigne pobedu i nada se ubedljivom porazu Brazila, nijedna od dve ekipe koje se danas sastaju nema dovoljno napadačkih kapaciteta i ovde ne treba očekviativeliki broj golova.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor