NAŠI SUSEDI PRETE HOLANĐANIMA: Kuman upalio crveno svetlo pred utakmicu odluke protiv "varalica"

O. M.

02. 07. 2024. u 09:28

PRETPOSLEDNjI meč osmine finala EURO 2024 igra se ovog utorka od 18 časova u Minhenu. Sastaju se pobednik grupe E Rumunija i trećeplasirani iz grupe D Holandija.

НАШИ СУСЕДИ ПРЕТЕ ХОЛАНЂАНИМА: Куман упалио црвено светло пред утакмицу одлуке против варалица

FOTO: Tanjug/AP

Rumunija i Holandija su završile grupnu fazu sa istim brojem bodova, po četiri. Ipak, "trikolorima" je to bilo dovoljno za prvo mesto u konkurenciji Belgije, Slovačke i Ukrajine, dok su "lale" morale da se zadovolje trećim mestom, iza Austrije i Francuske.

Rumuni su u poslednjem kolu grupne faze odigrali 1:1 sa Slovačkom, što je bio rezultat koji je obe selekcije vodio dalje. Nisu bili retki "Evropejci" koji su se zbog toga ostrvili na Rumune i Slovake, kao da je zabranjeno odigrati nerešeno ili kao da nisu, ne daj Bože, u prošlosti Nemci, Španci i ostali kalkulisali i to na mnogo perfidniji i otvoreniji način, kao recimo 1982. na Mundijalu kada su jedni izbacili Alžirce, a drugi SFRJ sa turnira.

Selektor Rumunije odbacio je sa gnušanjem te optužbe i imao je snažan argument da dokaže da nije bilo nikakvog nameštanja, a to se ogleda, između ostalog, u ukupno 22 udarca obeju ekipa na gol. 

Osim toga, Rumunija je ostvarila drugu najubedljiviju pobedu na turniru kada je u prvom kolu sa 3:0 nadigrala Ukrajinu, koja je, s druge strane, jedinu svoju pobedu ostvarila protiv Slovačke kada ih je poslužila neverovatna sreća.

Jedini poraz Rumunija je doživela protiv Belgije, treće reprezentacije sveta na Fifinoj rang-listi. Bio je to šesti uzastopni poraz "trikolora" u susretima sa ekipama iz top 10 sa Fifine liste, a predstojeći rival je trenutno sedmi na ovoj listi.

Inače, taj poraz od Belgije bio je tek drugi u poslednjih 18 utakmica za naše susede, a u jednom trenutku imali su vezanih 12 utakmica bez izgubljene. Taj niz prekinula je u martu u prijateljskoj utakmici Kolumbija, koja je 12. na svetu i igra u istorijskoj formi.

Holanđani su u prošlom kolu izgubili od Austrije rezultatom 3:2, prekinuvši niz od pet utakmica bez poraza (četiri pobede i jedan remi) u takmičarskim utakmicama i tek drugi poraz u poslednjih deset utakmice, pored onog od Nemačke u prijateljskoj utakmici na startu priprema za EURO.

Selektor Ronald Kuman je bio izuzetno nezadovoljan učinkom svog tima na tom meču, što sugeriše da će biti promena u timu.

Holanđani su favoriti, ali tako je bilo i pre tri godine kada su u osmini finala eliminisani od autsajdera Češke, što služi kao podsetnik da ne potcenjuju Rumuniju u ovom duelu.

Naročito je problematična igra Holandije u odbrani, na šta Kuman treba da se posebno osvrne. Napad Holandije nikad nije bio ni dovođen u pitanje, pa je za ovaj meč možda najsigurniji tip igra na golove. Mi mislimo da će ih biti na obe strane. Istovremeno, Holandija je pobedila u poslednja četiri susreta ovih ekipa.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,00)
PREDLOG ZA HRABRIJE: 2&GG (3,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor