BORBA ZA PRVO MESTO: "Selesao" mora da slavi kako bi imao lakšeg protivnika u četvrtfinalu

V. M.

02. 07. 2024. u 08:19

DERBI današnjeg fudbalskog programa igra se na Kopa Americi gde će koplja ukrstiti Brazil i Kolumbija koji se sastaju tri sata posle ponoći u Santa Klari.

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Селесао мора да слави како би имао лакшег противника у четвртфиналу

Foto: Profimedia

Kao što se očekivalo pre početka Kopa Amerike, ovo su dve reprezentacije koje vode glavnu reč u grupi "D" i današnji meč će odlučiti to ko će se kao prvoplasirani plasirati u četvrtfinale.

Trenutno je u boljoj situaciji Kolumbija koja je ostvarila dve pobede nad Paragvajem (2:1) i Kostarikom (3:0), dok je Brazil posle remija sa Kostarikom (0:0) savladao Paragvajce (4:1), tako da sa dva boda zaostatka dočekuje poslednje kolo.

Osvajač grupe će u četvrtfinalu igrati sa Panamom, dok će drugoplasirani naleteti na sjajni Urugvaj koji je daleko teži protivnik i ima kvalitet da igra u finalu ovog takmičenja.

Što se tiče Kolumbije, ona igra sjajan fudbal i sa razlogom je jedan od favorita iz senke na Kopa Americi. Selektor Nestor Lorenco radi fantastičan posao od kada je preuzeo ekipu 2022. godine i još ne zna za poraz na klupi ''trikolora'', što je veliki uspeh.

Dovoljno je reći da se njegovi izabranici nalaze u neverovatnoj seriji od 25 vezanih mečeva bez poraza, a takođe vredi napomenuti da im je trijumf nad Kostarikom bio deseti u nizu.

Kolumbijce odlikuje sjajna timska igra, a uz to su napadački veoma potentna selekcija, što su i pokazali postigavši pet pogodaka na uvodne dve utakmice Kopa Amerike. Nosilac igre je svakako Liverpulov Luis Dijaz, a pored njega ističe se i kapiten ekipe Hames Rodrigez koji tradicionalno pruža znatno bolje partije za reprezentaciju nego za klub.

Sa druge strane, Brazilci su bili u velikom problemu krajem prošle godine kada su doživeli tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali početkom 2024. preuzeo ih je Dorival Žunior koji je uspeo da stabilizuje ekipu i neporažen je na šest utakmica na kojima je predvodio "selesao".

Ono što je postalo jasno na tih šest utakmica je da će Brazilci pod njegovim vođstvom igrati bez klasičnog centarfora, kod njega tu ulogu uglavnom pokriva Rodrigo, a ponekada i Vinisijus, odnosno mladi Endrik.

Za sada smo na ovom prvenstvu videli dve strane te njegove taktike, protiv Kostarike nisu uspeli da probiju bunker i "vapili" su za nekim gorostasnim centarforom na terenu, dok su protiv Paragvaja postignuta čak četiri gola i to uz promašeni penal Pakete, čime je dokazano da i bez pravog špica mogu biti ubojiti.

Poslednji međusobni duel večerašnji rivali odigrali su pre nešto više od sedam meseci i tada je Kolumbija slavila s 2:1.

Danas bi trebalo da gledamo ujednačen i neizvestan meč, verujemo da će inicijativu imati Brazil koji juri pobedu, dok Kolumbiji odgovara i "iks" koji bi je zadržao na prvom mestu u grupi. Očekujemo dosta šansi i sa jedne i sa druge strane, pogotovo ako rano padne gol i tipujemo da će oba tima zatresti mrežu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,87)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor