BAJKA SE NASTAVLJA? Najveći hit Eura je nadomak istorijskog uspeha!

V.M.

02. 07. 2024. u 07:40

POSLEDNjI meč osmine finala Evropskog prvenstva odigraće Austrija i Turska koje se sastaju na "Red bul areni" u Lajpcigu od 21.00.

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА? Највећи хит Еура је надомак историјског успеха!

FOTO: AP/Tanjug

Najprijatnije iznenađenje grupne faze Eura je Austrija koja je iznenadila sve osvojivši prvo mesto u grupi "D" ispred Francuske i Holandije.

Da se radi o kvalitetnoj reprezntaciji mogli su da vide navijači Srbije i pre turnira kada su nas Austrijanci u prijateljskom meču rutinski pobedili s 2:1. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Dobre igre koje su prikazivali u kvalifikacijama od kada ih je preuzeo Ralf Rangnik, preneli su i na Euro koji su otvorili nesrećnim porazom od Francuske (0:1), ali su nakon toga ostvarili impresivne trijumfe.

Prvo su bez većih problema savladali Poljsku (3:1), a zatim su napravili poprilično iznenađenje pobedivši Holandiju u poslednjem kolu (3:2), što im je i donelo prvo mesto u grupi "D" zbog remija Francuske sa Poljskom.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Osvajanje prvog mesta je značilo plasman u donji deo žreba koji je po kvalitetu reprezentacija dosta slabiji od gornjeg i ukoliko nastave sa odličnim igrama, Austrijanci bi mogli da doguraju do same završnice Evropskog prvenstva na kojem imaju veliku podršku sa tribina s obzirom na to da se igra u njima susednoj Nemačkoj.

Takođe, sama pobeda na večerašnjem duelu bi bila veliki uspeh za njih jer nikada do sada u svojoj istoriji nisu stizali dalje od osmine finala na Evropskim prvenstvima.

Sa druge strane, Turci su uz dosta muka došli od osmine finala, ali ono što je bitno za njih je da su ispunili očekivanja navijača i da su se plasirali u nokaut fazu.

Takmičenje su otvorili pobedom u neizvesnom meču sa Gruzijom (3:1), nakon čega su doživeli ubedljiv poraz od Portugala rezultatom 0:3.

U poslednjem kolu su igrali sa Česima protiv kojih im je bio dovoljan i bod, vodili su i imali igrača više, ali "ušli" su u paniku u drugom poluvremenu, primili gol i grčevito se branili pre nego što je u 94. minutu golom posle dobro odrađane kontre Dženk Tosun overio plasman u nokaut fazu.

Ono što je postalo evidentno u prvom delu takmičenja je da izabranici Vinčenca Montele imaju defanzivnih problema i biće im vrlo teško da se suprotstave ofanzivnom fudbalu koji "gaji" Austrija.

Veliki problem za Turke biće i to što će igrati bez svog kapitena Hakana Čalhanoglua koji je sakupio dva žuta kartona, a pored njega suspendovan je i Akajdin koji je bio starter na sve tri utakmice.

Kod Austrije takođe postoje određeni problemi sa izostancima, suspendovan je Vimer, dok će zbog povrede gotovo sigurno meč propustiti Trauner.

Smatramo da je Austrija više pokazala na ovom Euru do sada i da će njihov napadački fudbal biti nerešiva engima za Tursku reprezentaciju.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Austrija - Turska prolazi dalje 1 (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!