DRAMA U GRUPI ''C" KOPA AMERIKE: Panami ni pobeda možda ne bude dovoljna za plasman u četvrtfinale

V.M.

01. 07. 2024. u 11:15

FUDBALERI Paname će večeras protiv Bolivije juriti tri boda koja bi im mogla doneti plasman u nokaut fazu Kopa Amerike. Meč se igra na "Inter&ko stadionu" u Orlandu i počinje u dva sata posle ponoći.

ДРАМА У ГРУПИ Ц КОПА АМЕРИКЕ: Панами ни победа можда не буде довољна за пласман у четвртфинале

Foto: Profimedia

Nakon što je očekivano doživela poraz od Urugvaja, Panama je protiv Amerike pokazala da se radi o izuzetno kvalitenoj reprezentaciji slavivši sa 2:1. Tim trijumfom posebno je "zakuvala" borbu za plasman u četvrtinfale Kopa Amerike.

U grupi "C" glavnu reč vodi Urugvaj koji ima šest osvojenih bodova, dok se Amerika i Panama bore za drugo mesto sa po tri sakupljena poena, prežaljena Bolivija je poslednja bez ijednog boda.

Ono što je zanimljivo je to da se u slučaju da ekipe imaju isti broj bodova ne gleda međusobni duela, već prvo gol-razlika. Upravo zbog toga Amerika je trenutno druga jer je njena gol-razlika +1, naspram Panamine koja iznosi -1.

To znači da će izabranici Tomasa Kristijansena morati ne samo da pobede, već možda i to da učine sa velikom razlikom da bi prošli dalje, jer nije nemoguće da Amerika pobedi Urugvaj koji je gotovo sigurno prebrinuo brige oko plasman u četvrtfinale (+7 gol-razlika).

Panama već godinama pruža dobre partije, igrali su finale Gold kupa i polufinale KONKAKAF Lige nacija, tako da nije slučajno što se bore za mesto u četvrtfinalu i plasman tamo bi bio "kruna" odličnog rada selektora Tomasa Krisitjansena koji je preuzeo reprezentaciju 2020. godine.

Sa druge strane, Bolivija je očekivano poslednja u grupi, realno gledano ne poseduje kvalitet da igra protiv jakih ekipa i to se videlo na mečevima sa Urugvajom i Amerikom na kojima je primila čak sedam golova uz nijedan postignut pogodak.

Zbog te negativne razlike ni pobeda joj večeras ne bi mnogo donela, tako da će 99% po četvrti put zaredom biti eliminisani u grupnoj fazi Kopa Amerike.

Smatramo da je Panama bolja ekipa u ovom trenutku, momentum je na njenoj strani posle pobede nad Amerikom i verujemo da je "dvojka" fiks dana.

NAŠ TIP: Bolivija - Panama 2 (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA OVO UOPŠTE NIJE OČEKIVALA! Evo šta je Novak Đoković rekao na Centralnom terenu posle podviga na Vimbldonu