DUEL POSRNULIH VELIKANA KAO UVERTIRA ZA KOPA LIBERTADORES: Tradicija je na strani domaćina, a i kladionice nešto poručuju obaranjem kvota

O. M.

30. 06. 2024. u 13:39 >> 13:42

GREMIO dočekuje Fluminenze u derbiju začelja brazilske Serije A.

ДУЕЛ ПОСРНУЛИХ ВЕЛИКАНА КАО УВЕРТИРА ЗА КОПА ЛИБЕРТАДОРЕС: Традиција је на страни домаћина, а и кладионице нешто поручују обарањем квота

FOTO: EPA

Dva velikana brazilskog fudbala nalaze se na dva poslednja mesta na tabeli Serije A i u opasnosti su da ispadnu. Gremio se prošle godine vratio posle jedne sezone u Seriji B. To je inače "besmrtnim trikolorima sa pampasa" bio treći put da ispadnu. S druge strane, Fluminenze je ispadao samo jednom, ali je tada ispao i iz druge u treću ligu.

Ko je posle prošle sezone mogao i da pomisli da će se ove dve ekipe boriti za opstanak. Gremio je vicešampion Brazila i prvak države Rio Grande do Sul, a Fluminenze je šampion Južne Amerike i prvak države Rio de Žaneiro, ali takav je fudbal, naročito u Brazilu.

Trener Gremija i igračka legenda kluba, Renato Gaučo, je pod sve većim pritiskom javnosti, ali uprava ne gubi poverenje u čoveka koji im je doneo brojne trofeje, uključujući i Kopa Libertadores 2017. godine kao trener, odnosno daleke 1983. godine kao igrač, kada je doneo i Interkontinentalni kup.

Čini se da stvari idu na bolje, jer je završena serija od četiri poraza, posle remija sa Atletiko Gojanenseom, još jednim rivalom u borbi za opstanak, ali vreme je da se prekine niz od šest utakmica bez pobede u svim takmičenjima i sedam u ligi.

Fluminenze će nastojati da spreči prekid tog posta koji ttraje od aprila meseca, ali i da prekinu svoju seriju od pet poraza i šest utakmcia bez pobede. 

Za Gremio neće nastupiti nekadašnji napadač Čelsija i Atletiko Madrida Dijego Košta koji je lakše povređen, dok iskusni defanzivac Tijago Silva mora do prvog jula da čeka dozvolu da zaigra za Fluminenze.

Ekpe su prilično izjednačene na kladionicama, ali kvota na "kec" pada konstantno. Ako ništsa drugo, domaćin je u blagoj prednosti zbog šest pobeda u isto toliko poslednjih međusobnih susreta. Fluminenze čeka na trijumf u ovom "derbiju trikolora" od septembra 2019. godine.

Inače, Fluminense i Gremio se sastaju u osmini finala Kopa Libertadores, taj dvomeč na rasporedu je sredinom avgusta, po okončanju Kopa Amerika i nakon što se reprezentsativci malo odmore od istog.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor