OVE DVE REPREZENTACIJE SU HIT KVALIFIKACIJA: Benovi Komori postaju noćna mora za Ganu, Turčin preporodio Keniju

O. M.

30. 06. 2024. u 10:57

KENIJA i Komori otvaraju drugo kolo grupe B na KOSAFA Kupu, takmičenja za reprezentacije iz južnog dela afričkog kontinenta. UTakmica se igra od 12 časova u Port Elizabetu.

ОВЕ ДВЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СУ ХИТ КВАЛИФИКАЦИЈА: Бенови Комори постају ноћна мора за Гану, Турчин препородио Кенију

FOTO: Profimedia / Christophe ARCHAMBAULT / AFP

"Zvezde Harembija" su u prvom kolu neočekivano, ali zasluženo pobedili branioca titule Zambiju sa 2:0.

Turčin Engin Firat radi dobar posao na klupi Kenije. Prošle godine ga je FS Turske nagradio trofejom za najboljeg turskog trenera koji radi u inostranstvu, što je nagrada koju je osvajao još dva puta u prethodnim godinama.

Kenija je članica KICAFA, koji okuplja reprezentacije iz Istočne i Centralne Afrike, a na KOSAFA kup je pozvana kao gost. Taj poziv došao je kao nagrada za dobre igre "Harembija" u poslednje vreme.

Kenija je vezala šest utakmica bez poraza, a tu osim pobede nad Zambijom, spada i remi sa šampionima Afrike Obalom Slonovače u kvalifikacijama za Mundijal 2026. Kenija je u svojoj grupi četvrta sa samo jednim porazom, od Gabona u gostima.

Komori su u prvom kolu izgubili od Zimbabvea u vrlo izjednačenoj utakmici. Ova ostrvska državica je inače hit afričkih kvalifikacija za Mundijal jer je posle četiri kola prva u svojoj grupi ispred afričkih velikana Gane, koju su i pobedili prošle godine, pa sada imajuj dva vezana trijumfa nad "crnim zvezdama" jer su prethodno slavili i na Afkonu kada je mrežu Gane načeo bivši napadač Crvene zvezde El Fardu Ben.

NAŠ TIP: |0-1&||0-1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti